Крутий лайфхак допоможе почистити оселедець за хвилину: покрокова інструкція

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про хитрі лайфхаки, які допоможуть приготувати найсмачніший олів’є . Тепер ділимось  порадами, які допоможуть швидко та якісно почистити оселедець та отримати рівненькі шматочки рибного філе для ваших закусок.

Для багатьох розібрати оселедець на філе - задача із зірочкою. Однак нічого складного на ділі немає, якщо мати гострий ніж та знати техніку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як чистити оселедець - інструкція

Перш за все, у рибини відрізаємо голову і розрізаємо черевце. Виймаємо нутрощі, стараючись не пошкодити жовчний міхур. Чорну плівку теж виймаємо.

Обмиваємо тушку оселедця під потоком проточної холодної води. Просовуємо вказівний палець між хребтом та м’ясом, та, повільно тягнучи, виймаємо хребет разом з ребрами. Все вдасться, якщо діяти повільно - тоді дрібні кісточки виймуться, а не обламаються і не залишаться в рибі.

Відрізаємо хвіст та виділяємо тоненькі кісточки, які могли залишитись у хвостовій частині. Видаляємо плавці. Після цього відділяємо від оселедця шкірку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Внаслідок цих маніпуляцій у нас залишається два рівненькі філе без кісток. Також ми розповідали про помилку, якої припускаються під час приготування холодцю .