Замочувати чи ні: Клопотенко розповів, як краще підготувати пшеницю на кутю

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились рецептом класичної куті. Традиційно її готують з пшениці. І кулінари не можуть дійти висновку, як краще - замочувати зерно перед приготуванням чи достатньо просто промити.

На своєму сайті Євген Клопотенко розповів, чи треба заливати крупу водою та залишати її так на всю ніч, чи це зайві дії. Різниця є між тим, шліфована крупа чи ні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як підготувати пшеницю до варіння куті

Раніше кулінари рекомендували обов’язково замочувати пшеницю на ніч у холодній воді, а лише потім варити. Але, як виявилось, це не обов’язкова дія. Надто, коли йдеться про сучасну крупу, яку шліфують на заводі.

Достатньо просто помити зерно, залити його холодною водою. Пшениця вариться на помірному вогні впродовж 30-40 хвилин. Цього більш ніж достатньо, щоб пшениця була готовою, а зернята при цьому залишалися пружними та не розвареними.

Традиційно різдвяна кутя готується з саме пшениці. Адже зерно на столі - ознака достатку, а в поєднанні з солодким медом пшениця символізує безтурботне солодке життя впродовж всього року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але кутю готують не тільки з пшениці. Можна використовувати ячмінь, рис, перлову крупу та булгур. Також ми розповідали, які додатки можна додавати до цієї страви.