Смак салату стане в рази цікавішим: що додати в “Олів’є”, щоб він став ресторанною стравою

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як варити картоплю на салати , щоб вона легко чистилась. Тепер ділимось порадами щодо приготування для багатьох традиційної новорічної страви - олів’є.

Загалом в цього салату простий смак. Однак в класичний рецепт можна внести зміни, тим самим змінивши його до невпізнаваності. Розповідаємо, що можна додати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо звичний смак традиційного салату набрид, то можна сміливо експериментувати. Приміром, заміняти або додавати деякі інгредієнти в салаті. Якщо зробити це вдало - страва точно заграє новими барвами.

Наприклад, можна замінити звичну ковбасу на відварене м'ясо - так буде не лише смачніше, а й корисніше. А ще цікавіший хід - використати рибу. Для цього чудово підійде форель або біла морська риба.  Оберіть ту, смак якої вам подобається, а ще він повинен бути достатньо яскравим, щоб його не "заглушили" інші компоненти.

Обрану рибу зачищаємо від кісток. Кладемо її в каструлю з окропом та відварюємо в підсоленій воді не більше 15 хвилин. Після цього залишиться лише остудити рибу та розділити на шматочки.

Також можна додати інші, незвичні інгредієнти. Приміром, гарним рішенням буде замість звичайної уибулі додати фіолетову. Також можна додати до переліку компонентів твердий сир - просто натерти його або нарізати кубиками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але якщо хочеться, щоб при цьому страва була кориснішою, то моркву та картоплю краще запекти, а не відварювати у воді. Або й взагалі відмовитись від олів’є на користь інших закусок. Ми ділились рецептом чудового салату з оригінальною подачею .