Мало хто знає: як правильно варити яйця, щоб вони ідеально чистились

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про хитрий лайфхак , який під час смаження допоможе врятувати плиту від бризок жиру. Тепер ділимось порадами щодо варіння яєць.

При варінні яєць важливо не тільки правильно їх приготувати, але й зручно очистити. Адже іноді білок так міцно прилипає до шкаралупи, що це перетворюється на справжню муку. На Pixelinform розповіли про один простий спосіб, який допоможе легко очистити навіть свіжі домашні яйця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб варені яйця легко чистилися, потрібно зробити в них невеликі тріщини. Для цього візьміть яйце в руку і акуратно постукайте по столу тупим кінцем. Тріщина повинна бути не надто глибокою, але достатньою, щоб білок відокремився від шкаралупи.

Як варити яйця

Покладіть яйця в каструлю з холодною водою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть яйця стільки, скільки вам потрібно. Головний секрет - у тому, що зробити після варіння.

Поставте поруч з каструлею миску з крижаною водою. Готові яйця виймаємо з окропу та перекладаємо у миску. Це допоможе шкаралупі відокремитися від білка.

Після цього яйця будуть легко чиститись. Просто акуратно відділіть шкаралупу від білка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте цей простий спосіб і ви самі переконаєтеся, як легко і швидко можна очистити яйця. Також ми розповідали, як швидко почистити варену картоплю для салатів.