Смачна економія: як самотужки зробити слабосолений оселедець (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Слабосолений оселедець - це смачна і корисна страва, яка може стати чудовою закускою або доповненням до інших страв. Ми ділились рецептом смачної закуски з його використанням.

Приготувати таку рибку в домашніх умовах зовсім нескладно, для цього вам знадобиться лише морожений оселедець і суміш солі та цукру. Про це розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 1 оселедець

  • 1 столова ложка солі

  • 0,5 столової ложки цукру

Спосіб приготування:

  1. З риби необхідно видалити голову, нутрощі і плавники. Шкіру можна залишити або зняти. Якщо ви вирішили залишити шкіру, то її потрібно добре промити і обсушити.

  2. Цукор з сіллю потрібно ретельно перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Потім цією сумішшю потрібно натерти оселедець з усіх боків.

  3. Оселедець потрібно помістити в харчовий контейнер і поставити в холодильник на 3-4 години. За цей час риба просолиться і стане готовою до вживання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для більш насиченого смаку можна додати до суміші для засолу перець горошком, лавровий лист або інші спеції. Також для цього рецепту важливо вибрати якісну рибу. Оселедець повинен бути свіжим, з щільною м'язовою тканиною і без сторонніх запахів. Ми розповідали, чим відрізняються оселедці різних статей і яку рибу краще купувати.