Поширені помилки у приготуванні бісквіта: чому випічка виходить сирою всередині

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати смачне картопляне пюре без молока та масла. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати смачний бісквіт.

Зазвичай його просто спекти. Однак іноді бісквіт має вигляд готових, але всередині виявляється сирим. Причиною цього може бути неправильне налаштування духовки або недостатній час випікання. Про це розповіли на pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Температура випікання

Оптимальна температура випікання бісквіту - 160-180 градусів. Якщо ви хочете отримати тонкий бісквіт, то температуру можна збільшити до 200 градусів. У будь-якому випадку, духовка повинна бути добре розігріта до початку випікання.

Час випікання

Бісквіт повинен випікатися протягом 30-40 хвилин. Перші 20 хвилин дверцята духовки не можна відкривати. Готовність бісквіту можна перевірити за допомогою зубочистки або шпажки. Якщо вона виходить сухою, то бісквіт готовий. В іншому випадку бісквіт можна опустити на нижню полицю духовки і продовжити випікання.

Що робити після випікання

Після випікання бісквіт не можна відразу діставати з духовки. Його потрібно залишити всередині ще на 10-15 хвилин. Це дозволить бісквіту повністю стабілізуватися і не опадати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідуючи цим простим порадам, ви зможете приготувати смачний і пишний бісквіт, який не буде сирим. Також ми розповідали, в чому обваляти рибу перед смаженням , щоб було особливо смачно.