Мало хто знає: що робити з силіконовою формою, щоб вона довше служила

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про поширені помилки у приготуванні бісквіта. Тепер ділимось порадами, які допоможуть якісно доглядати за силіконовими формами для випічки.

Це надзвичайно практичні і зручні у використанні вироби, які дозволяють готувати будь-що у духовці легко і зручно. Однак, щоб вони прослужили вам довго, важливо правильно за ними доглядати. Як саме це робити, розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все, не варто випікати у формі одразу після того, як дістали її з упаковки. Після покупки силіконову форму необхідно промити теплою мильною водою і добре висушити.

Догляд після кожного використання

Після використання силіконову форму потрібно спершу остудити, а потім промити теплою мильною водою. Якщо ви помітили пригорілі залишки їжі, їх можна відмочити в холодній воді 10-15 хвилин. При необхідності можна використовувати губку з нанесеною на неї содою. Цей спосіб забере всі забруднення.

Щоб ретельно вимити внутрішній бік форми, її можна вивернути назовні. Не використовуйте агресивні хімічні засоби для чищення силіконових форм. Вони можуть пошкодити матеріал.

Щоб силіконова форма точно не прилипала до випічки, перед використанням її можна змастити тонким шаром олії. Також ми варто використовувати силіконові форми для випікання при температурі понад 230 градусів Цельсія.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці поради допоможуть значно продовжити життя силіконовим формам. Також ми розповідали, як врятувати пересолений оселедець .