Мало хто знає: чи потрібно насправді варити картоплю перед запіканням у духовці

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Запечена картопля – універсальна страва, яка може бути як ситним гарніром, так і цілком самостійним перекусом. Здається, що приготувати її елементарно, як і смачне картопляне пюре, але навіть досвідчені кухарі іноді замислюються, чи потрібно попередньо відварювати коренеплоди.

“Хочу” відповідає – ні, варити картоплю перед запіканням не обов'язково. Проте, якщо ви прагнете отримати ароматну страву з апетитною хрусткою скоринкою швидше, рекомендується відварити її до напівготовності. Цей процес займе не більше 10 хвилин, а овоч в результаті спечеться швидше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Для чого картоплю відварюють перед запіканням

  • Запечена відварена картопля готується значно швидше, ніж сира

  • Завдяки попередньому відварюванню, на картоплі утворюється рум'яна та хрустка скоринка

  • Разом із попереднім пунктом, шматочки картоплі всередині будуть м'якими та ніжними

Як правильно відварити картоплю для запікання

Очистіть картоплю від шкірки та наріжте її шматочками. Розмір шматочків краще робити однаковим - так вона приготується рівномірніше. Шматочки слід покласти в окріп і варити 8-10 хвилин. Після цього картоплю відціджуємо та трохи просушуємо. Просушену картоплю можна обвалювати в спеціях і запікати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що варити картоплю перед запіканням – це не правило, а лише рекомендація. Якщо це не прописано у рецепті - як, наприклад, у способі приготування з содою.