Найшвидші способи відварювання квасолі: як зробити це без замочування

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що зробити, щоб варені яйця чистились швидко . Тепер ділимось секретами приготування квасолі та інших бобових. Зазвичай на це потрібно чимало часу, частину якого слід витратити на замочування.

Однак є секрети, які допоможуть приготувати бобові дуже швидко. Про них розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо замочують квасолю

Замочування квасолі та інших бобових (нуту, сочевиці, гороху) рекомендується не лише для прискорення приготування, але й для кращого засвоєння корисних речовин. В бобових міститься фітинова кислота. Ця речовина може заважати засвоєнню та викликати здуття живота. Замочування на ніч активує фермент, який розщеплює цю кислоту. Та є способи приготування, які дозволять приготувати квасолю без замочування.

Зливання води

Промийте квасолю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні, після цього злийте воду та налийте холодної. Повторюйте процес, поки квасоля не звариться. Приготування прискорюється завдяки перепаду температур.

Харчова сода

Додайте дрібку соди в каструлю з квасолею. Наприкінці варіння додайте трохи лимонного соку для нейтралізації соди. Залишиться злити воду та до смаку посолити квасолю.

Морська капуста

До квасолі перед варінням можна додати трохи сухих листів морської капусти або інших водоростей. Це зменшить час приготування до 40 хвилин. Але важливо - цей спосіб може трохи змінити смак квасолі.

Мікрохвильова піч

Залийте квасолю холодною водою. Поставте в мікрохвильовку на 10 хвилин на максимальній потужності. Перемішайте, посоліть і варіть ще 10-15 хвилин.

Скороварка або мультиварка 

Завантажте квасолю в скороварку або мультиварку. Додайте воду і сіль. Варіть відповідно до інструкції до приладу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оберіть той спосіб, який вам подобається чи підходить більше. Також ми розповідали, скільки цибулі і хліба слід додавати в котлети .