Всі 50 відтінків смаженої картоплі: помилки, через які страва стає катастрофою

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як із макаронів приготувати розкішну страву . Тепер ділимось тонкощами, які допоможуть у приготування ідеальної смаженої картоплі.

На Ukr.Media розповіли про помилки у приготуванні, та як правильно підійти до страви. Це прості хитрощі, які роблять смажену картоплю ідеальною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які нарізати картоплю

Краще нарізати довгими "брусками" або широкими кільцями. Дрібна нарізка призводить до пригорання, "паріння" та втрати соковитості.

Як підготувати картоплю

Просушіть картоплю серветкою перед нарізанням. Шматочки можна замочити, але замочуйте овоч надовго, це робить його жорстким.

Тонкощі смаження

Використовуйте сковороду з товстим дном. Розігрійте олію перед додаванням картоплі. Не переповнюйте сковороду. Перемішуйте рідко, щоб не ламати шматочки. Смажте на середньому вогні.

Сіль, цибуля та кришка

Додавайте цибулю на середині приготування. Соліть ближче до кінця. Використовуйте кришку на останньому етапі приготування для більш соковитої картоплі.

Поширені помилки:

  • використання салатних сортів

  • смаження мокрої або дрібно нарізаної картоплі

  • перемішування

  • холодна сковорода або олія

  • неправильна кількість олії

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не бійтеся експериментувати з різними сортами та методами приготування, і тоді вам точно вдасться приготувати картоплю, яка буде ідеальною для вас. Також ми розповідали, що зробити з борошном, щоб приготувати смачні млинці .