Не буде ні скоринки, ні смаку: помилки, які псують смажену картоплю

Кулінарні підказки
731
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смажена картопля
Pixelinform / Навіть таку страву можна зіпсувати

Як не зіпсувати апетитну страву

Ми розповідали, як правильно смажити гриби . Тепер ділимось секретами приготування особливо смачної смаженої картоплі з хрусткою скоринкою. 

Для приготування якісної страви важливо знати кілька секретів, які використовують ресторанні кухарі. Разом із ProstoWay розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як посмажити смачну картоплю

Рівномірна нарізка

Нарізайте картоплю однаковими шматочками, щоб вони готувалися одночасно. Великі шматки можуть залишатися сирими всередині, а дрібні – пересмажитися і згоріти.

Видалення крохмалю

Перед тим, як смажити, промийте нарізану картоплю холодною водою. Це видалить надлишки крохмалю та допоможе їй не злипатися під час смаження. Можна навіть залишити у воді на деякий час. Головне - ретельно просушіть картоплю перед приготуванням.

Правильне смаження

Використовуйте сковороду з товстим дном, яка добре прогрівається. Викладайте картоплю в один шар, щоб вона рівномірно обсмажувалася. Не перемішуйте картоплю занадто часто, щоб не пошкодити скоринку.

Смажте картоплю на середньому вогні, щоб вона не підгоріла. Не накривайте сковороду кришкою, інакше є ризик, що волога розм'якшить скоринку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сіль і спеції до смаку варто додавати в кінці приготування. Завдяки цим простим порадам ви зможете приготувати ідеальну смажену картоплю, яка буде хрусткою зовні та м'якою всередині. Також ми ділились секретами приготування апетитного картопляного пюре .