Секрет - у шматочку хліба: хитрий спосіб приготування буряка

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

варений буряк
Фото з відкритих джерел / Буряк значно краще приготується

Цікаві лайфхаки для приготування буряка

Ми розповідали, як значно смачніше приготувати вінегрет . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе без проблем зварити буряк для салату.

Цей смачний та корисний коренеплід використовується в багатьох стравах. Але дуже часто процес його відварювання супроводжується неприємним запахом. Але існує кілька кулінарних хитрощів, які допоможуть вам зварити овоч без спецефектів. Разом із ProstoWay розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скоринка чорного хліба

Додайте в каструлю з буряком шматочок чорного хліба. Це допоможе нейтралізувати запах. Підійде навіть сухар, який завалявся у хлібниці.

Оцет та цукор

Влийте в каструлю з буряком 1/2 чайної ложки оцту. Це допоможе зберегти насичений колір овочів і зменшити запах. Так само спрацює 1 чайна ложка цукру, додана в каструлю. 

Запікання в духовці

Замість варіння у великій кількості води, буряк можна запекти в духовці. Це допоможе зберегти його смак та насичений колір, а також уникнути запаху.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не чистіть буряк перед варінням і не розрізайте його. Шкірка допоможе зберегти колір і аромат. Також ми розповідали, як правильно смажити гриби.