Чому картопля стає сірою і жахливою на смак: головні помилки у приготуванні пюре

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

картопляне пюре з маслом
ТСН / Щоб приготувати апетитний гарнір

Багато хто любить картоплю, але не всі вміють її готувати

Ми розповідали, як приготувати ароматну смажену картоплю . Тепер ділимось лайфхаками, які дозволять уникнути помилок під час приготування картопляного пюре. Це класичний гарнір, який люблять багато людей. 

Але іноді пюре може вийти не таким ідеальним, як ми хотіли б: сірим, несмачним або з грудочками. Разом із Pixelinform розповідаємо про можливі причини такої оказії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Неправильний вибір картоплі

Для пюре краще використовувати білу картоплю, яка добре розварюється і стає розсипчастою. Жовта картопля може бути не такою вдалою, адже вона не завжди розварюється до однорідної маси.

Заливання картоплі окропом

Не намагайтеся заощадити час, заливаючи сиру картоплю окропом. Це може здатись гарним рішенням, що заощадить час, але може призвести до того, що вона не провариться рівномірно. Краще залити картоплю холодною водою і довести до кипіння.

Холодне молоко

Молоко, яким ви заливаєте зварену картоплю, не повинне бути холодним. Вийміть молоко з холодильника заздалегідь або підігрійте його перед додаванням. Саме холодне молоко може зробити пюре сірим і неапетитним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для більш вершкового смаку можна додати в пюре тертий сир або сметану. Цікавих смакових акцентів додасть зелень, часник. Ми ділились рецептом оригінального картопляного пюре з сиром .