Як заборонено варити картоплю: помилки, через які гарнір стає огидним

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

картопля в мисці
Фото з відкритих джерел / Овоч можна приготувати особливо смачно

Як уникнути помилок під час приготування

Ми розповідали, який інгредієнт псує котлети . Тепер ділимось лайфхаками, які допоможуть дуже смачно зварити картоплю.

На перший погляд, зварити картоплю - елементарне завдання. Проте багато кулінарів-початківців роблять помилки, які псують смак та текстуру гарніру. Разом із порталом Pixelinform розглянемо найпоширеніші помилки та способи їх уникнення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чищення картоплі заздалегідь

Деякі господині, прагнучи заощадити час, чистять картоплю заздалегідь, залишаючи її у воді. Це призводить до того, що овоч надмірно вбирає вологу. В результаті під час варіння картопляні шматочки втрачають форму, а гарнір стає водянистим. А ще тривале перебування в холодній воді вимиває з картоплі крохмаль.

Заливання картоплі окропом

Часто кулінари намагаються пришвидшити процес приготування і заливають картоплю окропом. Проте так овочі зовсім не варяться швидше. Навпаки - окріп дає ризик нерівномірного приготування: зовнішня частина картоплі розвариться, тоді як середина залишиться твердою.

Невчасне додавання солі

Сіль не рекомендується додавати занадто рано, адже це уповільнює процес варіння. З іншого боку, якщо посолити воду занадто пізно, картопля не встигне просочитися сіллю, і гарнір буде несмачним. Оптимальний час для додавання солі – через 7 хвилин після закипання води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачну та ароматну варену картоплю, яка стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Також ми ділились лайфхаками, які допоможуть дуже смачно посмажити картоплю.