Не гірше професіонального кухаря! 10 порад, які виведуть приготування їжі на новий рівень

Кулінарні підказки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото курка-гриль
Фото: https://kartinki.pics/

Кулінарні хитрощі, які допомагають готувати

Маленькі дрібниці можуть значно покращити та полегшити приготування страв. Особливо, якщо ви не фанат готування та прагнете робити все швидко та без помилок.

Хитрощі у приготуванні страв значно спрощують життя господинь. Які ідеї дозволять перетворити звичайну щоденну страву на справжній кулінарний шедевр, розповідає smartchicken.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавайте сіль у киплячу воду. Спробуйте не солити локшину одразу, а додати сіль, коли страва почне кипіти. Це значно додає смаку продукту, а також залишками води можна чудово розбавити соус.

Свіжа зелень - в кінці готування. Завжди додавайте свіжу зелень за кілька хвилин до готування страви. Чи це суп, рагу чи асорті - це сприяє вираженню їх смаку та запобігає знебарвленню.

Замініть воду на каву. Якщо у рецепті випічки передбачається вода - сміливо заміняйте її кавою. Це буде практично непомітно у брауні чи тістечках, проте відчутно посилить шоколадний присмак.

Імбир гарно чиститься ложкою. Шкребіть ложкою по шкірці, щоб зняти її, дотримуючись контурів кореня для швидшого та легшого способу приготування.

Печена курка має обсохнути. Доведіть курку до кімнатної температури та ретельно обсушіть паперовими рушниками перед додаванням приправ. Це допоможе приправам краще прилипнути до курки та забезпечить рівномірне приготування.

Чищення перцю чилі. Перед тим, як додати перець чилі у страву, видаліть насіння та серцевину. Це додасть смаку, але приглушить гостроту.

Обробна дошка. Якщо покласти під неї вологий рушник під час нарізання, вона припинить ковзати по столу.

Нагріти бульйон перед додаванням у соус. Важливо рівномірно розподілити бульйон в основі для соусу.Незалежно від того, наскільки енергійно ви помішуєте, холодний бульйон призведе до утворення грудок.

Авокадо. Зберігати половинку авокадо свіжим можна у холодильнику. Намажте краї олією та замотайте у харчову плівку.

Нагострити ніж. Якщо під рукою немає каменю чи інструменту для точіння, можна скористатися звичайною чашкою. Переверніть її та наточіть ніж об краї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, який чудовий спосіб допоможе зберегти помідори свіжими впродовж довгого часу. Адже хочеться ласувати смачними томатами, без ознак гнилі.