Хрустка скоринка, м’яка серединка: хитрий секрет запеченої картоплі, який робить страву неймовірною

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

запечена картопля
Сегодня / Картопелька буде неймовірно смачною

Важливий етап у приготуванні, який багато хто пропускає

Ми ділились порадами, які допоможуть уникнути помилок при приготуванні картопляного пюре . Тепер розповідаємо про секрет, який дозволить особливо вдало запекти картоплю.

Картопля, запечена в духовці з олією та ароматними спеціями – справжня кулінарна зірка. Це справжнісінька класика гарнірів, яка виручить у будь-якій ситуації. Разом з Pixelinform розповідаємо про один етап приготування страви, який кулінари часто пропускають, і дарма - він робить гарнір особливо вдалим. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому потрібно відварювати картоплю перед запіканням?

Звісно, це не обов'язково - картопля точно приготується і в духовці від початку і до кінця. Однак, якщо ви хочете отримати хрустку скоринку й м'яку серединку максимально швидко, то відварювання до напівготовності – ваш друг.

Як відварити картоплю перед запіканням

Закип’ятіть воду в каструлі. Покладіть туди очищену картоплю. Дочекайтесь кипіння й відварюйте картоплю протягом 10 хвилин.

Після цього з картоплі слід злити воду. Обсушіть картоплю - залиште її у каструлі без води, перемішуючи її впродовж кількох хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після цього можна нарізати, обвалювати картоплю у спеціях та запікати. В результаті ви отримуєте рум'яну, хрустку скоринку та ніжну, м'яку м'якоть. Також ми розповідали, як цукор допоможе приготувати ваші страви значно смачніше .