Одна дія все зіпсує: що категорично заборонено робити під час випікання паски

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

паски на Великдень
ТСН / Варто знати деталі

Якщо зробити це, паски можуть не вдатися

Великдень – це одне з найважливіших християнських свят, і паска – невід'ємний атрибут святкового столу. Ми розповідали, як спекти красиву паску з шоколадною скоринкою. Але, окрім рецепта, важливо ще й знати деякі секрети приготування тіста.

І замішування тіста, і випікання пасок має чимало деталей, без яких смачної паски не вийде. Разом з Ukr.Media розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тонкощі замішування тіста

Тісто не повинно бути занадто рідким. Його можна розрізати ножем, але воно не повинне липнути до леза. Якщо тісто рідке, додайте трохи борошна.

Тісто має зійти тричі. Перший раз сходить опара. Другий раз – тісто з доданими інгредієнтами (родзинки, цукати тощо). Третій раз – тісто сходить у формі для випічки перед випіканням.

Тісто для паски любить тепло. Не залишайте опару на протязі. 

Як пекти паски на Великдень

Розігрійте духовку до 200 градусів. Час випікання залежить від розміру паски. Перші дві третини випікання категорично не можна відкривати духовку - є ризик, що паски впадуть.

Після випікання дайте пасці охолонути у формі протягом 10-15 хвилин. Обережно вийміть паску з форми і дайте їй повністю охолонути на решітці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви можете використовувати будь-який рецепт паски, який вам подобається. Приміром, ми ділились старовинним рецептом закарпатської паски .