Груба помилка, від якої залежить смак м'яса: коли правильно додавати сіль

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

варене м'ясо
uaeu.top / М'ясо буде смачнішим

Багато кулінарів припускаються грубої помилки

Ми розповідали, як цукор допоможе готувати страви смачніше. Тепер ділимося тонкощами приготування смачного відвареного м'яса.

Смак вареного м'яса залежить від багатьох факторів, навіть від таких, що здаються кулінарам несуттєвими. Один із таких факторів – це час додавання солі. Детально про це розповідаємо разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому не можна солити м'ясо до варіння?

Багато недосвідчених кухарів роблять грубу помилку, солячи м'ясо ще до того, як воно потрапить у кастрюлю з водою. Робити це категорично не рекомендується, адже раннє додавання солі призведе до того, що м'ясо втратити багато соку, стане жорстким і сухим. Продукт точно не буде таким ароматним. Сіль "закриває" пори м'яса, через що спеції та інші інгредієнти не зможуть просочити його.

Коли ж солити м'ясо?

Щоб м'ясна страва зберегла сок, аромат і корисні властивості, солити її потрібно під час варення. Найкраще додавати сіль за 10 хвилин до готовності м'яса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати по-справжньому смачне, соковите та ароматне м'ясо. Також ми ділилися тонкощами приготування вдалих котлет.