Свято скасовується? 3 способи відкрити вино без штопора

Кулінарні підказки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото чоловік тримає бокал і пляшку вина
Фото: bit.ua

Прості способи відкрити пляшку напою з корком

Ви довго готувалися до приходу гостей, ретельно прибирали , готували смачні справи і продумували дозвілля. Але не врахували, що у будинку відсутній штопор, а час подавати вино до столу. Проте, це зовсім не проблема, мінімум три способи дозволять відкоркувати пляшку та не зіпсують настрій.

До винаходу само витяжного штопора з ручками відкоркувати пляшку вина становило велику складність. Надзвичайно простими способами звільнити пляшку вина від корка, поділився osr.kr.ua.

Важіль. Потрібно знайти гострий предмет, який дозволить замінити гвинт штопора. Найзручніше використати тонкий ніж, ножиці, вилку, навіть ключ. Предмет треба глибоко вставити у корок та повільно тягнути на себе злегка прокручуючи.

Проштовхнути всередину. Такий спосіб підходить, якщо ви плануєте випити усю пляшку, адже неможливо буде закоркувати назад залишки. Потрібно прикласти тупий тонкий предмет та сильно надавити на корок, щоб він провалився всередину.

Розрізати пробку. Спосіб не найкращий, адже корок може розкришитися і погіршити смак вина, проте він підходить у випадку, якщо два попередні варіанти не спрацювали. Гостим ножем розріжте корок і витягніть частинами.

Раніше ми писали, як можна покращити смак вина , якщо воно не виправдало ваших очікувань. Про такі способи ви навіть не здогадувалися.