Трюки на Великдень: як варити яйця, щоб шкаралупа не тріснула

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

великодні яйця
Як правильно варити яйця

Як зварити яйця цілими

Ми розповідали про поширені помилки у приготуванні картопляного пюре . Тепер ділимось порадами, які дозволять зварити яйця без тріщин. Ці лайфхаки особливо знадобляться перед Великоднем.

Варити яйця - справа здавалося б нехитра. Проте, часто ми стикаємося з неприємністю: шкаралупа тріскає, псуючи зовнішній вигляд яйця та роблячи його не таким апетитним. Разом із ProstoWay ділимось кількома простими секретами, які допоможуть вам зварити яйця без тріщин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Нагрійте яйця до кімнатної температури. Різка зміна температури може призвести до розтріскування шкаралупи. Тому перед тим, як опускати яйця в воду, дайте їм трохи полежати при кімнатній температурі.

  • Додайте у воду трохи лимонного соку або лимонної кислоти. Лимонна кислота робить шкаралупу більш еластичною, запобігаючи її розтріскуванню. Достатньо буде додати кілька крапель лимонного соку або щіпку лимонної кислоти на 1 літр води.

  • Не переварюйте яйця. М'які варені яйця готуйте 4-5 хвилин, круто варені - 8-10 хвилин. Чим довше варити яйця, тим більше шансів, що шкаралупа трісне.

  • Використовуйте свіжі яйця. Свіжі яйця мають більш міцну шкаралупу, яка менш схильна до розтріскування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете без проблем варити яйця, не псуючи їх зовнішній вигляд. Також ми розповідали, як приготувати соковиті котлети.