Виявляється, ми неправильно варимо яйця - названо головні умови, за яких жовток залишиться м'яким та яскравим

Кулінарні підказки
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Варені яйця та колір жовтків, фото
Фото: prostoway.com

Спробуйте - не пошкодуєте!

Великдень 2024 вже на носі! А це знають, що зовсім скоро доведеться варити та фарбувати багато яєць до свята 😌 А щоб великодні яйця були не тільки красивими, а ще й смачними та гарними всередині, пропонуємо вам цей крутий кулінарний лайфхак!

Секретом, який допоможе “правильно” зварити яйця, ділиться womanlife.kyiv.ua . Під “правильно” ми маємо на увазі готувати варені яйця так, щоб жовток залишався м’яким та яскравим, а не зеленкуватим і буквально гумовим на смак 🥴 Що для цього потрібно зробити — читайте далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ТОП-4 поради, щоб варені яйця були смачними:

  1. Яйця краще варити в окропі, але у воду варто додати сіль — ще на тому етапі, коли ви ставите її на вогонь. Звичайна харчова сіль укріпить шкарлупу і вона не трісне під час варіння.

  2. Для того, щоб жовток був крутим, яйця достатньо варити всього 7 хв. Якщо ви будете варити його 10 хв і більше, його смак більше нагадуватиме гуму, аніж щось їстівне.

  3. Щойно яйце зварилося, його відразу потрібно перекласти у холодну воду.

  4. Колір жовтка залежить не лише від процесу варіння, а й від того, чим годували курку. Якщо у раціоні курок-несучок додають кукурудзу, то жовтки будуть насиченого яскравого кольору, а якщо пшеницю, то жовток буде значно бліднішим. Однак на смак яйця це аж ніяк не впливає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як, із чим і скільки часу потрібно варити яйця , щоб вони не потріскались і гарно проварилися. Хочу! зібрав для вас найважливіші поради, які точно стануть в пригоді напередодні Великодня!