Просто, дешево і головне - без хімії: якого кольору можна зробити великодні яйця за допомогою натуральних барвників (ФОТО)

Їжа
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Розфарбовані яйця на Великдень, фото
Фото: Зелена садиба

Найкрасивіші ідеї для вашого свята

На Великдень українці традиційно печуть паску та розфарбовують яйця. Хтось обирає красиві магазинні барвники, комусь до вподоби наклейки на яйця, а хтось віддає перевагу фарбуванню яєць натуральними барвниками та їх оздобленню за допомогою підручних матеріалів . Сьогодні розкажемо, чим пофарбувати яйця на Великдень 2024 без хімії, щоб вони виглядали красиво ❤️

Крутими ідеями ділиться сайт fruit-time.ua . В цій статті ми зібрали кілька надзвичайно простих варіантів фарбування великодніх яєць природними барвниками, які точно вам сподобаються! Тут ви знайдете такі підказки:

  • як правильно фарбувати яйця буряком;

  • як розфарбувати вдома крашанки в синій капусті;

  • як фарбувати яйця в цибулі;

  • як пофарбувати яйця кавою на Великдень 2024;

  • як фарбують яйця шпинатом;

  • як зробити кольорові яйця з морквою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Робимо крашанки буряком

Наріжте сирий буряк шматочками та відваріть у воді з оцтом (1 ст.л. оцту на 1 л води) протягом 30-40 хв. Далі вкладіть теплі щойно відварені яйця у цю воду і проваріть їх ще близько 10 хв. Дістаньте яйця з води та викладіть на серветку охолоджуватись.

Як фарбувати яйця буряком - фото
Фото: fruit-time.ua

Як зробити крашанки у синій капусті

Дрібно наріжте синю капусту, закиньте її у воду й додайте трохи оцту (1-2 ст.л.). Ставте на вогонь. Щойно вода достатньо забарвиться, кладіть відварені ще теплі яйця і варіть далі. Чим довше будете тримати їх у воді з капустою, тим насиченішим вийде колір.

Фарбовані у синій капусті яйця на Великдень, фото
Фото: fruit-time.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно фарбувати яйця лушпинням цибулі

Завдяки цибулевому лушпинню яйця можна зробити червоними або коричневими: чим більше лушпиння ви накладете у каструлю, тим насиченішим буде колір пофарбованих яєць.

Поставте каструлю з водою на плиту, доведіть воду до кипіння, а тоді закиньте кілька жмень цибулевого лушпиння. Зробіть вогонь на максимум і варіть лушпиння протягом 30-40 хв. Щойно вода стане бордовою, можна починати процес фарбування крашанок у лушпинні цибулі. Теплі яйця кладемо у воду і варимо від 5 до 10 хв.

До речі, якщо хочете дуже насичений колір, можете лишити яйця остигати прямо у воді з лушпинням цибулі.

Яйце, пофарбоване у лушпинні цибулі - фото
Фото: yasensvit.ua

Фарбуємо яйця на Великдень кавою

Для цього змішуємо мелену каву з водою і проварюємо її протягом 30-40 хв. Після цього додаємо у воду оцет (1-2 ст.л.), кладемо щойно зварені теплі яйця і варимо їх ще протягом 10-15 хв.

Чи більше кави додасте, тим насиченішим буде колір — від золотавого до шоколадного.

Пофарбовані кавою яйця - фото
Фото: news24
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як пофарбувати яйця шпинатом

Наливаємо у каструлю 2 л води, додаємо листя шпинату, трохи оцту та сіль. Все перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Через 5-7 хв, не доводячи суміш до кипіння, кладемо ще теплі відварені яйця і проварюємо їх близько 7-10 хв, час від часу перевіряючи колір.

Як пофарбувати яйця зеленню, фото
Фото: yasensvit.ua

Як пофарбувати яйця на Великдень морквою

Моркву нарізаємо шматочками і відварюємо у вод протягом 30-40 хв. Додаємо 1-2 ст.л. оцту і кладемо теплі вже відварені яйця на 10-15 хв.

Як фарбувати яйця морквою, фото
Фото: fruit-time.ua
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також ділилися секретом створення смарагдових яєць на Великдень 2024. Що потрібно для фарбування мармурових крашанок та як зробити, щоб вони красиво виблискували - розповідаємо на ХОЧУ!