Паперові форми на паску - це зручно. Але чи потрібно змащувати їх олією або маслом?

Кулінарні підказки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Паска, спечена у паперовій формі, фото
Фото: lubystok.shop

Ми маємо відповідь на це популярне питання!

Існує немало способів спростити собі життя, готуючись до Великодня 2024. Наприклад, багато господинь не хочуть особливо заморочуватися з пасками, тож печуть їх у хлібопічці . Одним із лайфхаків також є випікання традиційних українських пасок не у спеціальній залізній формі, а в одноразових паперових. Про них і поговоримо у цій статті!

Мало хто знає, чи потрібно змащувати зсередини паперову форму. Річ у тім, що молоді господині за рік “перерви” між випіканням традиційної великодньої випічки про це просто забувають 😅 Важливим нагадуванням ділиться кулінарний сайт shuba .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто зауважити, що паперові форми на паску виготовлять зі спеціального пергаментного чи ламінованого паперу, адже тісто до такого не прилипатиме. Більш того, він безпечний для застосування у кулінарії — при високих температурах.

Якщо з металевими формами часто стається факап у вигляді прилипання паски до бортів, а ще частіше — до дна форми, через що їх і потрібно попередньо змащувати (маслом чи олією без запаху), то з паперовими такої біди вдасться уникнути. А отже, змащувати паперові форми не потрібно.

Працює це, до речі, дуже просто: у тісті і так є олія або вершкове масло, яке під дією високих температур перетвориться на молочні жири й змастить стінки та дно паперової форми. Тому можете сміливо викладати тісто у такі форми — і чекати на ідеальний результат!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, коли цьогоріч треба пекти паски . Пам’ятайте, що є дні, коли це робити категорично забороняється!