Нереально крута заварна паска на сметані: обов’язково приготуйте її на Великдень (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачна паска
ТСН / Чудовий рецепт на Великдень

Чудовий рецепт паски

Ми розповідали, як приготувати смачну паску на смальці . Тепер ділимось рецептом смачної паски на сметані.

Рецептом поділились на Picante Cooking . Цей рецепт паски на сметані подарує вам неймовірно смачний та ароматний результат, який стане окрасою вашого великоднього столу. М'яке, пухке тісто, насичений смак та приємний аромат роблять цю паску справжнім шедевром.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 350 г борошна

  • 100 мл молока

  • 15 г свіжих дріжджів (або 5 г сухих)

  • 3 жовтки

  • 120 г цукру

  • 75 г вершкового масла, кімнатної температури

  • 200 г сметани

  • 150 г сухофруктів та цукатів

  • ром, коньяк або інший міцний алкоголь для замочування сухофруктів

Спосіб приготування:

  1. Помістіть сухофрукти та цукати в глибоку миску. Залийте їх окропом, відцідіть і залийте доверху вибраним міцним алкоголем. Залиште настоюватися.

  2. Молоко та 40 г борошна помістіть в невеликий сотейник. Добре вимішайте та поставте на маленький вогонь.

  3. Доведіть до кипіння та варіть до загустіння. Зніміть з вогню та остудіть.

  4. У глибокій мисці або чаші планетарного міксера з'єднайте сметану, дріжджі та половину цукру. Вимішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте решту борошна, цукру, жовтки та заварене з молоком борошно.

  5. Ретельно вимісіть тісто руками протягом 8-10 хвилин або 4-5 хвилин у планетарному міксері на середніх обертах. Поступово додавайте м'яке вершкове масло, вмішуючи його в тісто.

  6. Накрийте миску з тістом кришкою або злегка вологим кухонним рушником. Залиште тісто ферментуватися в теплому місці протягом 1,5 години, доки воно не збільшиться вдвічі.

  7. Обімніть тісто. Відцідіть сухофрукти та цукати від алкоголю. Додайте їх до тіста та добре вимісіть.

  8. Розділіть тісто на 2 частини, відповідно до розміру форм. Притрусіть тісто борошном та сформуйте з кожної частини кулю, щоб сухофрукти та цукати не виступали назовні.

  9. Викладіть тісто у підготовлені форми для пасок. Накрийте форми з тістом злегка вологим рушником. Залиште тісто підходити доверху.

  10. За 30 хвилин до випікання розігрійте духовку до 170°C з конвекцією та нижнім підігрівом. Змастіть поверхню пасок яйцем.

  11. Випікайте паски до золотистої скоринки, перевіряючи готовність зубочисткою. Готові паски дістаньте з духовки та залиште у формах на 5 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обережно дістаньте паски з форм та залиште до повного вистигання. Прикрасити паски можна до свого смаку. Приміром, ми ділились вдалим рецептом глазурі.