Завели роман з колегою на роботі? Насправді такі ситуації — не рідкість. І ось чому

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Роман із колегою – не рідкісне явище. Робота - це одне з найпоширеніших місць, де починаються стосунки чи легкі інтрижки. Але як починається службовий роман і чому такі стосунки такі поширені? Відповідь – у нашому матеріалі.

Роман із колегою по роботі: чому так відбувається

У багатьох людей дуже стереотипне уявлення про те, як починаються романи. Незнайомці стикаються один з одним у переповненому барі між ними пролітає іскра… Але в житті все може бути набагато простіше, пише illicitencounters.com . Дуже часто люди зав'язують романи на роботі і на це є багато причин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стосунки на роботі зав'язуються через безліч факторів. Ось деякі з них:

Часті зустрічі віч-на-віч

Це може бути занадто просто, але в офісі люди багато часу знаходяться в компанії один одного. І як тут не пролетіти іскрі, коли ви постійно поряд?

Відрядження

Службовий роман на роботі часто з'являється у відрядженнях. Саме робочі поїздки — один із найпоширеніших способів початку відносин на роботі. І не дивно - адже колеги разом у дорозі, на зустрічах, у вільний час та в готелі. А тут ще з'явилася нагода відсвяткувати добре виконану роботу.

Корпоративи

Офісні вечірки супроводжуються алкоголем, і це може зіграти свою роль. Але річ ще й у тому, що на корпоративах колеги можуть побачити один одного у більш невимушеній та неформальній атмосфері після суто робочих відносин.

Емоційна залежність

Людям потрібен хтось, на кого можна емоційно покластися на роботі. Той, хто відчуває такий самий стрес і тиск, тому що знаходиться в одному човні. Емоційна залежність на роботі може виникнути дуже легко і часто може перерости на щось більше.

Якщо людина знає, що може покластися на колегу, який буде поруч, то відкриється, буде самою собою і шукатиме втіхи.

Службовий роман, стосунки на роботі: як розпізнати

Якщо ж ви хочете зрозуміти, чи завів ваш хлопець чи чоловік відносини на роботі, варто звернути увагу на деякі явні ознаки:

  • Підвищена секретність зазвичай є добрим індикатором того, що людина зав'язала роман. Підвищена секретність не завжди означає наявність службових романів, але вона показує, що ваш партнер має що приховувати.

  • Зміна моделей роботи . У фільмах часто буває так, що хтось допізна працює в офісі, а виявляється, що він має роман? Що ж, у цьому є частка правди. Зміни у графіку роботи — один із найпростіших способів приховувати свої стосунки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Захисна поведінка. Воно може говорити багато про що, навіть якщо людина, що захищається, хоче приховати це.

Раніше ми публікували 6 порад для тих, хто не знає, як поводитися поруч із колишнім. Їх дав досвідчений експерт з розлучень (і ми знову дивуємось тому, як багато у нашому світі спеціальностей та професій).