Оптимальна різниця у віці між подружжям існує? Ми знаємо відповідь

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чи існує оптимальна різниця у віці між подружжям? Насправді про це можна замислюватися на будь-якому етапі стосунків. Адже коли ви починаєте зустрічатися з кимось новим, то, ймовірно, оцінюєте деталі — цінності, особистість та хобі, щоб визначити, чи сумісні ви та ваш любовний інтерес. Але є один фактор, про який важливо трохи подумати: різниця у віці.

Оптимальна різниця у віці між чоловіком та дружиною: що говорить наука

Різниця у віці 10 років і більше може збільшити шанси на виникнення проблем у шлюбі, але існує й ідеальна різниця у віці між чоловіком та дружиною, яка забезпечить успіх у стосунках. Як пише brides.com , ця цифра набагато менше, ніж ви могли собі уявити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкраща різниця у віці між подружжям

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Journal of Population Economics , задоволеність шлюбом знижується суттєвіше у пар з більшою різницею у віці порівняно з парами одного віку. Аналогічно, пари з розривом у чотири-шість років продемонстрували більше задоволення шлюбом, ніж пари з розривом у сім і більше років.

У цілому задоволеність шлюбом знижувалася зі збільшенням різниці у віці. Одна з підтверджених теорій полягає в тому, що пари різного віку менш стійкі до негативних потрясінь у стосунках, включаючи економічні труднощі, так і хвороби.

Чи дійсно різниця у віці має значення?

Хоча різниця у віці може вплинути на довговічність та задоволеність стосунками, вона не є єдиним визначальним фактором того, чи буде союз успішним. Як і у всьому в житті, коли справа стосується відносин, не існує золотого правила, яке потрібно дотримуватися, і наведена вище статистика намагається лише виявити та проаналізувати моделі відносин, а не створити їх.

Подібні дослідження просто підтверджують ідею про те, що різниця у віці у відносинах може також прирівнюватися до значних відмінностей в інтересах, способі життя та довгострокових цілях між партнерами.

Різниця у віці подружжя прирікає стосунки на успіх (або невдачу)?

Якщо ви виявите, що у вас сильний зв'язок з кимось, хто на 10 років старший за вас, не дозволяйте статистиці перешкодити вам розвивати ці стосунки та будувати спільне життя.

Дослідження показують, що пари з різницею у віці мають бути готові зіткнутися з негативними упередженнями,

– попереджає соціальний психолог Тереза ДіДонато .

Але перевірити, чи вплине різниця у віці на відносини у майбутньому, можна. Для цього потрібно зрозуміти, що ви обидва перебуваєте на одній хвилі (або все-таки не на одній). Це можна визначити, відповівши на запитання:

  • Які цілі ви маєте в житті?

  • Які спільні інтереси вас поділяють?

  • Чи збігаються ваші цінності та мораль?

  • Чи готові ви піти на компроміс?

  • Ви стійкі до сторонньої думки?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відповіді на ці питання допоможуть зрозуміти, чи варто продовжувати стосунки.

Раніше ми назвали 9 причин , чому ніколи не варто зустрічатися із жадібним чоловіком. І річ тут зовсім не у фінансових проблемах.