Чому чоловік кричить на жінку і що з цим робити? Психологиня дала працюючі поради

Ми та чоловіки
831
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Погодьтеся, жити у скандалах та криках малоприємно. Якщо чоловік постійно кричить на дружину, то із цим треба щось робити. На щастя, редакція Хочу мати відповідь на це запитання.

Чому чоловік кричить на дружину: дізнаємося причини

Що робити, якщо чоловік кричить? Чому це відбувається? Якщо ваш чоловік часто кричить, швидше за все, у цьому є прихована проблема. У багатьох випадках проблему можна вирішити та повернутися до стану сімейного щастя, пише calmerry.com . Видання назвало причини, через які можуть відбуватися скандали і пояснило, що робити, якщо чоловік кричить на дружину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Почнемо з причин.

Стрес

Не у всіх є здорові навички управління стресом, тому, якщо людину відчуває сильний стрес, вона може вдатися до криків. Дослідження , опубліковане у Журналі сімейної психології, показало, що високий рівень стресу пов'язаний із збільшенням кількості конфліктів між подружжям. Отже, якщо чоловіки відчувають стрес на роботі або, можливо, переймаються фінансами, це може позначитися на шлюбі.

Чому чоловік кричить на жінку і що з цим робити? Психологиня дала працюючі поради - фото №1
Фото — Pinterest

Дитинство

Дослідження показали, що проблеми у сім'ї у дитинстві можуть сприяти виникненню конфліктів у шлюбі. Простіше кажучи, люди, які ростуть у скандалах та сварках, з більшою ймовірністю матимуть конфлікти у власному шлюбі.

Якщо чоловік виріс у сім'ї з нездоровими стратегіями вирішення конфліктів, такими як крик та скандали, він, швидше за все, повторить таку поведінку у своєму шлюбі. Він навчився кричати, спостерігаючи за цим у власній сім'ї, коли ріс, і просто справляється з конфліктами так, як його вчили,

— каже психологіня Дженні Якобсен .

Розлад психічного здоров'я

Деякі стани психічного здоров'я пов'язані з труднощами з регуляцією емоцій, через що людина може кричати, коли злиться. Дослідження показали, що низка станів психічного здоров'я пов'язані з гнівом. Це можуть бути депресія, біполярні розлади, тривожні розлади, соціофобія, ОКР, ПТСР, а також залежності.

Чому чоловік кричить на жінку і що з цим робити? Психологиня дала працюючі поради - фото №2
Фото — Pinterest

Проблеми зі сном

Нестача сну може призвести до примхливості, що може спричинити те, що ваш чоловік так часто кричить на вас. Оцініть режим сну. Він пізно лягає спати? Він крутиться ночами? Якщо він не отримує повноцінного відпочинку, він зі значно більшою ймовірністю втратить холоднокровність протягом дня.

Це спосіб контролю

Іноді люди кричать на подружжя, роблять це, щоб залякати та зберегти контроль. Якщо дружина боїться крику, чоловік може вибрати цю тактику, тому що вона дає йому владу.

Крик – це домашнє насильство?

Крик сам по собі не завжди є чимось образливим. Але є ознаки, які вказують на те, що крик є формою емоційного насильства:

  • Чоловік кричить і обзиває.

  • Робить негативні коментарі про зовнішній вигляд подружжя.

  • Чоловік кричить і вказує дружині, куди їй можна ходити і що носити.

  • Крики переростають у погрози фізичного насильства.

Що робити, якщо чоловік постійно кричить: покрокова інструкція

Чому чоловік кричить на жінку і що з цим робити? Психологиня дала працюючі поради - фото №3
Фото — Pinterest

Якщо чоловік постійно кричить, крики у відповідь тільки посилять скандал. Тож діяти варто по-іншому.

  1. Розкажіть про почуття

Є ймовірність, що чоловік не усвідомлює, що останнім часом він почав більше кричати. І тут важливо з ним поговорити.

Коли ви будете спокійні, сядьте і скажіть, що помітили, що вин досить часто на вас кричить. Поясніть, що така поведінка для вас неприйнятна,

— радить Дженні Якобсен.

Дайте партнеру можливість пояснити свою думку. Можливо, він відчував стрес і зганяв це на вас. Якщо привернути увагу, у нього з'явиться можливість виправити свою поведінку.

  1. Встановіть тверді кордони

Якщо ви говорили з чоловіком про крики, а він продовжує так поводитися, настав час встановити межі. Скажіть, що ви не будете з ним розмовляти, доки він кричить. Якщо обговорення знову переходить у крики, припиніть розмову.

  1. Попросіть його звернутися за консультацією до фахівця

Крик може бути ознакою психічного розладу, такого як депресія чи тривога. Це також може бути показником того, що чоловік не навчився здорових навичок вирішення конфліктів своїх батьків. У будь-якому випадку психотерапевт може допомогти виправити таку поведінку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Розробіть план безпеки

Коли крик виникає в контексті домашнього насильства, найважливіше, що можна зробити, це убезпечити себе. Наприклад, можна звернутися за підтримкою до друзів чи сім'ї. Це має бути людина, яка готова відповісти на телефонний дзвінок у будь-який час, якщо ви у небезпеці.

Раніше ми ділилися порадами, які допоможуть ввічливо відмовити чоловікові . Чесна відмова завжди краща, ніж ввічливе замовчування.