Зрада — завжди наслідок. Ось 8 причин невірності у стосунках

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чому люди зраджують? Виявляється, існує як мінімум вісім основних причин зради. Про них ми розповімо в нашому матеріалі.

Які причини можуть призвести людину до зради: 8 факторів

Зради у стосунках можуть бути вкрай руйнівними. Людина, яку зрадили, може відчувати не лише моральний, а й фізичний біль. А ще вдаватися в питання – "у чому причина зради?".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Згідно з одним із досліджень , існує вісім ключових факторів, що сприяють невірності. Звісно, ці чинники не пояснюють кожен випадок зради. Але вони дають корисну основу для кращого розуміння того, чому відбувається зрада.

Гнів чи помста

Іноді люди зраджують через агресію чи бажання помститися. Важливо розуміти, що зрада, мотивована гнівом, може статися з причин, які пов'язані з помстою. Причиною такої невірності можуть стати:

  • розчарування у стосунках, коли здається, що один партнер не розуміє іншого,

  • гнів на партнера, якого немає поряд,

  • агресія через те, що партнеру нема чого дати, фізично чи емоційно,

  • агресія або розчарування після сварки.

Охололі почуття

Закоханість у когось зазвичай не триває вічно. А перебування у стосунках без романтичної складової може призвести до бажання знову випробувати кохання та спонукати до невірності.

Ситуаційні фактори та можливості

Просто наявність зради може підвищити ймовірність невірності. Це не означає, що кожен, хто має можливість змінити, буде це робити. Причиною такої ситуаційної зради можуть стати кілька факторів — наприклад, стосунки на відстані, невпевненість до себе та несподівана увага від колеги.

Проблеми зобов'язань

Люди, яким важко брати на себе зобов'язання, можуть бути схильні до зради. Більше того, дві людини у стосунках можуть мати різні уявлення про статус стосунків. Ще один чинник проблеми зобов'язань – страх взяти на себе відповідальність. У цьому випадку один із партнерів може зрештою змінити, щоб уникнути зобов'язань, навіть якщо насправді він хотів би залишитися у стосунках.

Незадоволені потреби

Іноді потреби одного чи обох партнерів наближаються залишаються незадоволеними у стосунках. Вони можуть призвести до розчарування, яке може посилитись, якщо ситуація не покращиться. Це може стати поштовхом до зради.

Сексуальне бажання

Навіть люди, у яких все добре у стосунках, можуть, як і раніше, хотіти займатися сексом не лише з партнерами. Це може бути результатом високого рівня сексуального бажання, а не обов'язково будь-яких сексуальних чи інтимних проблем у стосунках.

Бажання різноманітності

В контексті стосунків прагнення до різноманітності часто пов'язані з сексом. Наприклад, комусь може бути цікаво спробувати нові види сексу, які не подобаються його партнерові, навіть якщо в іншому у стосунках все гаразд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Низька самооцінка

Бажання підвищити самооцінку також може спричинити зради. Адже компліменти та схвалення від когось нового можуть спокусити людину з низькою самооцінкою на зраду.

Раніше ми писали, що таке "хвороба" ханахакі . Цей вигаданий діагноз ставлять людям, які страждають від нерозділеного кохання.