Характер такий: чому чоловіки кажуть неправду

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хлопець у синій футболці біля рослини фото
Фото: unsplash.com

Чоловік може брехати з багатьох причин і ми розповімо про основні з них

По-перше, всі брешуть. І всі ми робимо це з якихось причин. Якщо чоловік бреше жінці, то він теж має мотивацію. І спробуємо в ній розібратися.

Якщо чоловік бреше, він робить це не просто так

Хоч ми й намагатимемося розібратися в причинах брехні, важливо розуміти, що якою б не була мотивація, вона не виправдовує нечесність. Адже добрі стосунки будуються на довірі, пише attractiondiary.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А тепер, коли ми засвоїли головне правило, розглянемо причини чоловічої брехні.

Чоловік бреше, щоб отримати бажане

Давайте подивимося правді у вічі. Найчастіше, складно отримати бажане, кажучи правду. І так, чоловік може брехати, щоб досягти того, чого він хоче. Наприклад, близькості.

Така брехня є маніпуляцією і нічого хорошого в довгостроковій перспективі не призводить.

Негативна реакція на правду

Правда іноді може бути гіркою і деякі чоловіки просто наважуються збрехати, тому що не хочуть справлятися з негативною реакцією. З правдою іноді може бути дуже важко впоратися. Але, повторюємо, навіть добрі наміри не виправдовують брехню.

Невпевненість

Деякі чоловіки брешуть, бо бояться того, що правда здасться жінці непривабливою. Ця брехня може стосуватися місця роботи, зарплати або інших тем, які, на думку чоловіка, можуть справити враження на жінку.

Згідно з дослідженнями люди часто брешуть, тому що їх більше турбує самопрезентація, і вони не проти маніпулювати людьми для досягнення "ідеальної самооцінки".

Він несерйозно ставиться до жінки

За словами Стефана Лабоссьєра , тренера з взаємин і автора бестселерів, чоловік з більшою ймовірністю бреше у випадкових стосунках, ніж із жінкою, до якої він дуже серйозно ставиться, або в яку закоханий.

Йому незручно говорити правду

Іноді люди брешуть, тому що ми не створили їм достатньо комфортних умов, щоби сказати правду. Це не означає, що кожен раз, коли чоловік з цієї причини, це вина жінки. Можливо, його виховали так, що йому некомфортно показувати свої почуття.

Незрілість

Емоційно незрілі люди не можуть впоратися зі своїми почуттями. Тому вони часто упускають правду або кажуть її частково.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ось зріла людина розуміє, як брехня впливає на її цілісність. Він знає, що якщо збреше зараз, доведеться брехати ще більше, щоб приховати ситуацію.

Раніше ми писали про те, як відрізнити справжнє кохання від страху самотності. Зробити це можна, відповівши на кілька запитань.