Пристрасть, яка не згасає: як освіжити стосунки та зберегти вогонь кохання

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

закохана пара дивиться один на одного фото
Фото: unsplash.com

Повернути у стосунки минулий вогонь реально, особливо, якщо знати, яким порадам слідувати

Закохатися - це як чудово та захоплююче! Але залишитися закоханим це інша історія. Навіть кілька років, проведених з тим самим партнером, можуть здатися вже не такими пристрасними, як раніше.

Як повернути пристрасть у стосунки: дієві поради

Психотерапевти та експерти з стосунків кажуть, що цілком нормально, коли люди у тривалих стосунках чи шлюбі відчувають, що пристрасть згасає, пише oprahdaily.com . Але надія все виправити є.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

По-перше, це нормально – не відчувати себе закоханим весь час. І якщо ви відчуваєте, що щось уже не так, як раніше, є шанси все виправити. Для цього можна використати ці поради.

Спробуйте повернутися до початку

Для початку можна спробувати знову відвідати місця, де ви з партнером почувалися закоханими. Такі "повернення в минуле" можуть нагадати, що ви, як і раніше, цікаві люди, які подобаються один одному.

Поділіться секретами

Близькість - це не тільки секс, а скоріше близькість між вами. Спробуйте розповісти партнерові секрет, який ви ніколи раніше нікому не розкривали. Це допоможе зміцнити зв'язок.

Не варто недооцінювати силу слова "дякую"

Один із найпростіших способів зберегти іскру – це визнавати вчинки вашого партнера. Якщо ви відчуваєте, що ваші стосунки йдуть на спад, введіть щоденну практику говорити своєму партнеру (у тексті чи особисто) те, за що ви його цінуєте. Так, навіть якщо він просто виніс сміття або приніс годину.

Забудьте образи

Один із способів розпалити пристрасть – це буквально запалити вогонь та спалити образи. Сядьте разом і на невеликих аркушах паперу запишіть свої образи, потім підпаліть їх, щоб звільнити негативні почуття. Важливий нюанс — промовляти ці образи не варто.

Влаштовуйте таємні побачення

Робити щось приємне для свого партнера — приємно, хоч би як це звучало. Тому раз на місяць по черзі плануйте побачення. Нехай місце чи програма побачення стане сюрпризом для партнера. Але будьте обережні під час планування таких зустрічей — якщо ви ненавидите футбол, а ваш партнер одержимий ним, не ведіть його до бару подивитися гру.

Дайте один одному трохи місця

Відстань породжує бажання та передчуття. Спробуйте пограти в невелику гру: наступного разу, коли ви підете кудись разом, сядьте по різні боки барної стійки. Може, це поверне вам спогади про те, як ви позирали один на одного в день знайомства?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, чому чоловік бреше . Причин для такої нечесної поведінки може бути безліч.