Склеїти розбиту вазу: чи можна відновити кохання після зради

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

сумна дівчина на ліжку фото
Фото: unsplash.com

Психотерапевтка дала поради для тих, хто не знає, чи є сенс рухатися далі після зради

Оговтатися від зради важко. Після зради, здається, що довіра повністю і безповоротно зруйнована. Ви не хочете розривати стосунки, але водночас у стосунках, які у вас колись були, з'являється тріщина. Чи можна все відновити?

Чи можливі стосунки після зради: відповідь експертки

Після зради рух вперед здається неможливим, але відчайдушно хочеться спробувати зробити хоч щось. І чи можливо все повернути? На це питання відповіла психотерапевтка Роза Дінеллі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експертка зазначає, що переживати зраду і водночас хотіти продовжувати стосунки — не найлегша суміш почуттів. 

Рух вперед після зради — це те, що можна зробити. Хоча це буде складним завданням і вимагатиме зусиль від обох партнерів, але продовжувати можна,
— каже вона.

Дінеллі також дала кілька порад для тих, хто хоче відновити стосунки після зради.

Пам'ятайте, потрібен час

Відновлення після зради не відбувається за одну ніч. 

Було б чудово, якби ви могли просто змахнути чарівною паличкою й усунути всі страждання і біль. На жаль, як і багато іншого в житті, це не те, що можна так просто повернути назад. Відновлення після зради потребує часу. Поспішаючи рухатися далі після зради, ви можете завдати ще більшої шкоди стосункам,
— каже психотерапевтка.

У певному сенсі, відновлення після зради можна розглядати як процес скорботи. Ви оплакуєте втрату стосунків, які, як вам здавалося, у вас були. Швидше за все, ви циклічно переживаєте смуток, гнів, заперечення і біль. Жодне з цих почуттів не можна легко пережити або забути. Тому, якщо вам боляче після зради, пам'ятайте, що це нормально — не поспішати переживати все, що ви зараз відчуваєте. Однак одужання можливе. Можливо, ви ніколи не повернетеся до того, що було до зради, але ви можете побудувати фундамент для того, щоб знову бути сильними.

Довіра теж потребує часу

Якщо ви — людина, яка зрадила, зрозумійте, що довіра, яку партнер колись мав до вас, була зруйнована. Якщо ви партнер, якому зрадили, ви маєте повне право не довіряти зараз. Ви можете почати відновлювати стосунки, але важливо пам'ятати, що на відновлення довіри теж потрібен час.

Будьте чесними один з одним

Після того, як стосунки пройшли таке випробування, є так багато емоцій, які переповнюють. Зараз немає часу ні на що, окрім чесності, якщо ви дійсно хочете відновити стосунки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про 8 ознак, які підкажуть, що жінка ображена . В цьому випадку теж краще чесно обговорити всі проблеми.