Невірний чоловік – кінець сім'ї? Як побудувати стосунки після зради

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Жінка плаче фото
Фото: unsplash.com

Зрада чоловіка може підкосити морально та фізично, але жити далі не тільки можна, а й необхідно

Усвідомлення того, що чоловік зрадив вам, може бути дуже болючим. І не дивно, що у стосунках настає криза. Але як бути далі?

Чи є життя після зради чоловіка: поради для тих, хто хоче пережити кризу

Новини про зраду цілком природно викликають бажання дізнатися чому це сталося. Але є проблема — рідко існує проста відповідь на запитання, чому хтось зраджує. Зрада може бути симптомом інших проблем у шлюбі, може бути пов'язана з чимось із минулого партнера або може бути зовсім не пов'язана ні з вами, ні з вашими стосунками. Незалежно від причини невірності, доведеться розібратися з безліччю складних почуттів і багато про що подумати. Впоратися з цим етапом допоможуть поради видання verywellmind.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прийміть свої почуття

Шок, гнів, страх, біль, депресія та розгубленість – це нормально. Напевно, на якийсь час ви відчуєте, що знаходитесь на емоційних американських гірках. Потрібен час, щоб подолати біль від зради. Суміш почуттів та недовіри може залишитися з вами назавжди, навіть якщо ви спробуєте вибачити свого партнера та відновити свій шлюб. І це нормально – ваші стосунки змінилися.

Не намагайтеся мститися

Зрада чоловіка може викликати лють. У цьому стані люті першим бажанням може бути покарати свого партнера, поскаржитися на нього всім друзям чи у соціальних мережах. А може навіть самій зав'язати роман, щоби помститися. Ці заходи принесуть тимчасове почуття задоволення, але вони можуть спрацювати проти вас. Помста залишає людину в стані гніву і не дає зосередитися на зціленні та русі далі, поодинці або разом.

Уникайте гри у звинувачення

Звинувачення себе, партнера чи третьої особи нічого не змінить і це просто марна трата енергії. Постарайтеся також не зображати із себе жертву і не потонути у жалості до себе. Це тільки змусить вас відчувати себе ще більш безпорадною та поганою по відношенню до себе.

Не вплутуйте дітей

Ця ситуація відбувається між вами та вашим чоловіком і не повинна торкатися ваших дітей. Навіть якщо ви вирішили розірвати шлюб, розкриття подробиць викличе у дітей занепокоєння, змусить їх почуватися змушеними прийняти чиюсь сторону.

Зверніться до психотерапевта

Не намагайтеся впоратися з невірністю самотужки. Досвідчений фахівець допоможе впоратися з почуттями провини, сорому та всіма емоціями, які ви можете відчувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як пережити зраду дружини . Ці поради можуть стати в нагоді і тим, хто зіткнувся з невірністю чоловіка.