Щоб гроші вас не розлучили: сімейний конфлікт з фінансовим присмаком

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Після одруження і незабутньої шлюбної ночі настають звичайні будні. Саме від обох партнерів залежить - будуть вони яскравими та радісними чи перетворять дні сіру рутину. За статистикою майже половина розлучень трапляються через фінансові проблеми у сім'ї.

Фінансові непорозуміння виникають досить часто і можуть призвести до негативних наслідків. Фінансова залежність від партнера посилює нерівноправ'я. Які найбільш розповсюджені конфлікти бувають через гроші у сімейних стосунках, розповідає uyut .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб гроші вас не розлучили: сімейний конфлікт з фінансовим присмаком - фото №1

Різне ставлення до фінансів

У кожній сім'ї були свої правила і відношення до грошей, часто таку ж модель поведінки  запроваджують партнери у своїй родині. Конфлікт трапляється, коли  ці фактори не враховуються, не обговорюються і не беруться до уваги. Часто це трапляється у шлюбі з іноземцем, адже відношення до сімейного бюджету скрізь зовсім різне.

Непогоджені витрати

Причиною непорозуміння можуть стати витрати непогоджені з  партнером. Незаплановані покупки при хаотичному веденні бюджету можуть призвести до сварки. Контролюйте надходження грошей і обговорюйте плановані витрати.

Бюджет на комусь одному

Якщо веденням бюджету займається годувальник сім'ї, то часто він не враховує порад і побажань залежної половинки.

Малі заробітки

Сварки починаються через неможливість придбати те, що хочеться, а зароблені гроші покривають лише базові потреби.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бюджет буває загальний, роздільний та змішаний. У кожного свої плюси та мінуси. Ви повинні обирати свою модель керування фінансами детально все обговорюючи і приходячи до єдиного рішення. Адже, коли в сім'ї роль годувальника припадає лише на чоловіка чи дружину, порозумітися буває складно і суперечливо.