Ознака любові чи шлях до руйнації: як побороти в собі Отелло

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Тему ревнощів обговорюють завжди. Ці почуття описують у книгах, знято багато фільмів та й життєві історії перенасичені цією темою. Важливо знати, що не можна говорити чоловіку ні при яких обставинах.

Про це легко говорити, якщо ревнощі не стосуються ваших відносин. Кажуть, коли люди довіряють один одному, то причин для ревнощів не повинно бути. Іноді для цих пристрасних емоцій немає причин. Але, щось не дає спокою. Які бувають ревнощі та  як правильно на це почуття реагувати та справлятись з ним, розповідає life.24tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ознака любові чи шлях до руйнації: як побороти в собі Отелло - фото №1

За класикою ревнощі – це про страх того, що у партнера з’явиться хтось кращий в сексуальному плані, і відіб’є його, таким чином зруйнувавши стосунки. В деяких  випадках ревнощі можуть навіть внести позитивну ноту у стосунки:

Як і всі емоції, вони служать певній меті. Це говорить про наші потреби. У стосунках ревнощі можуть навіть слугувати нагадуванням про те, наскільки ми цінуємо свого партнера і дбаємо про нього, –

– каже психологиня  Зої Крос.

Ревнощі бувають:

Віртуальні - приділяти увагу у соцмережах;

патологічні  - ревнощі формуються тоді, коли малюк в дитинстві недоотримав близькості з боку батьків і  не відчував себе потрібним і значущим. У дорослому житті дитина отримує цю значущість від свого партнера і її добробут залежить тільки від однієї людини;

нарцисичні -  розлука з партнером для вас сприймається набагато болючіше;

спровоковані - такі емоції виникають, якщо вам не вистачає почуття потрібності і значущості і для її підтвердження вам необхідно партнера “вколоти”.

  1. Ревнощі не потрібно ігнорувати

Рано чи пізно наступає переломний момент, коли почуття ревнощів досягнуть свого піка і може відбутися велика сварка з витягуванням нагору неприємних подробиць і "спідньої білизни".  Тому потрібно акцентувати увагу на ньому, саме у перші моменти появи ревнощів.

  1. Розгляньте попередні стосунки

Якщо хтось раніше зруйнував вашу довіру - це може бути причиною безпідставного почуття ревнощів до партнера. Потрібно знайти причину і дослідити звідки воно походить. Терапія допоможе розібратись зі своїм минулим, відновити довіру до людей і допомогти своїм стосункам.

  1. Не звинувачуйте

У будь-якій ситуації потрібно зразу обговорювати і висловлювати, не тримаючи до останнього. Щоб розмова не перетворилася на сварку, не звинувачуйте партнера, говоріть лише про свої почуття, важливо робити це спокійним тоном, скоріше за все, ваша кохана людина вислухає, спробує зрозуміти, і не відчуватиме, що на неї нападають.

  1. Чесність, понад усе

Основою будь-яких стосунків  є здатність відкрито висловлювати свої почуття, не приховувати якихось делікатних моментів від партнера чи партнерки.  Адже відновити втрачену довіру дуже важко, тому краще відразу обговорювати усі деталі й межі: що для кожного з вас є зрадою, а що – просто нормою спілкування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Невеликі прояви ревнощів можуть додати вогню у ваші стосунки. Важливо підтримувати полум'я кохання незалежно від часу, коли ви разом.