Церква, діти, кухня? Як уявляють собі ідеальну жінку українські чоловіки

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зображення сім'ї, яка прибирає
Фото: bbc.com

Ідеальна жінка на думку українських чоловіків

Якою має бути ідеальна жінка? На думку більшості українських чоловіків вона має бути дбайливою господинею, смачно готувати та у всьому погоджуватися зі своєю половинкою, а якщо домогосподар чоловік - це лише поодинокі випадки, які більшою мірою засуджуються.

Інститут демографії та соціальних досліджень разом з Мінсоцполітики та українським представництвом Фонду народонаселення ООН провели опитування серед чоловіків. Вони дізналися, яким має бути справжній ідеал жінки, розповідає news_lviv .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В опитуванні взяли участь понад 2 тис. чоловіків у віці 18-59 років. Більшість опитаних (70%) погоджуються з думкою, що "хороша" жінка має піклуватися про родину, виконувати домашні обов'язки, заощаджує кошти, дбає про затишок, виховання дітей,  терпляча та завжди поступається чоловіку.

Єдине, що може робити чоловік - це дрібні ремонти у будинку, таку відповідь назвали 90% чоловіків.

63% чоловіків переконані, що догляд за немовлятами – зміна підгузків, купання та годування – це лише жіночі обов’язки.

67% чоловіків вважають, що ідеальна жінка повинна бути поступливішою, слово чоловіка має бути вирішальним в сім'ї.

66% вважають, що жінка має у всьому догоджати чоловікові, ставити його на перше місце і погоджуватися на інтимні стосунки одразу, на прохання. 

Майже кожен 5-й опитаний вважає, що має право покарати жінку у випадку її зради, а 5% думають, що мають право підняти руку, коли дружина відмовляє у інтимі, до того ж кожен 10-й каже, що жінка повинна терпіти насильство чоловіка.

Більша частина опитаних чоловіків розповіли, що завжди бажають знати, де знаходяться їхні дружини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Офіційно ви одружені, перебуваєте у цивільному шлюбі чи підтримуєте вільні відносини - будувати стосунки потрібно з повагою, терпінням та поділом обов’язків. Лише розуміння потреб один одного та щирі почуття допоможуть створити гармонійний шлюб і теплі стосунки.