Не викидати та не передаровувати: що робити з обручкою після розлучення

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото одна обручка
Фото: fakty

Варіанти для обручки після розлучення

Обручки - це символ шлюбу та нагадування про дані обітниці. На якому пальці носити знають усі, але далеко не усім відомо, що робити з обручкою після розлучення.

Більшість пар після закінчення шлюбу ховають ювелірку у далеку скриньку, щоб не згадувати про партнера постійно. Існує кілька варіантів позбутися пам'ятного кільця з найменшими втратами для себе, розповідає nazarella.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заборони носити обручку після розлучення немає, але це може викликати болючі спогади та погіршувати настрій. Багато прикмет радять не одягати обручку та сховати її якомога далі: сховати у непомітному місці в будинку, віддати на зберігання чи помістити у банківську скриньку.

На якій руці носити після розлучення

На лівій руці ювелірку носять вдівці, тому, якщо маєте бажання носити далі, не міняйте руку. Можна перемістити на інший палець, або лишити, як є, це чудовий спосіб позбавити себе небажаних залицянь.

Що категорично не можна робити з обручкою

Викидати. Прикраса може попасти у недобрі руки та спровокувати погані наслідки згідно з забобонами. Краще віддати її у дар церкві.

Передарувати. Навряд чи такий подарунок принесе щастя, виріб з нещасливою долею власника може спровокувати такі ж відносини у наступного. 

Що зробити з прикрасою після розлучення

Продати або обміняти  на новий з доплатою.

Повернути партнерові та звільнити себе від спогадів про невдалі стосунки, особливо, якщо прикраса є сімейною реліквією.

Перетопити на новий виріб, кулон, сережки чи браслет. Лише не варто робити нову обручку зі старої.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити з цією прикрасою залежить лише від вас. Якщо ви розійшлися мирно і обручка не викликає болючих спогадів - можете носити її до того часу, поки не зустрінете людину з якою захочете збудувати міцні, гармонійні стосунки.