Кризові періоди у шлюбі: 5 ключових відрізків, які можуть "добити" ваші стосунки

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото пара сидить далеко один від одного
Фото: zn.ua/

У різні часи шлюб може переживати кризи

Після одруження багато людей зіштовхуються з небезпечними періодами у різні роки життя. Якщо на початку стосунків іде притирання характерами, то далі на шлюб впливає щоденна рутина, спільні обов’язки та погляди на майбутнє.

Кожна сім’я вибудовує стосунки по-особливому. Адже всі люди різні та не схожі на інших. Головне, не піддатися паніці, а спокійно робити усе можливе для збереження відносин, розповідає zatyshok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кризовий період 1-2 років

Це досить небезпечний час, адже пара лише починає придавлюватися один до одного та пізнавати нове. Поява дитини може принести більше роздратування, але потрібно пам’ятати, що ви залишаєтеся опорою і підтримувати партнера всіма можливими способами.

Щоб разом подолати усі труднощі не забувайте давати партнеру вільний простір. Здебільшого, це йде на користь родині та сприяє зміцненню стосунків.

Кризовий період 3-4 років

Досить часто у цей час партнери відчувають залежність один від одного і може з’явитися відчуття втрати себе, як особистості. Не потрібно боятися цього, а намагатися залишатися самим собою, адже саме за це вас і покохали. Саме у цей період найчастіше у пар з’являється дитина і чудова можливість відчути себе у новій ролі - батьківства.

Кризовий період 6-7 років

Надмірна стабільність часто припадає на цей період. Саме у цей час можуть бути подружні зради, адже партнер прагне розбурхати “стояче болото” і відшукати нових почуттів. Потрібно шукати шляхи дивувати свого партнера, знайти спільні хобі та зацікавити можливостями. А от заводити другу дитину, щоб зміцнити шлюб - не найкраща ідея.

Кризовий період 11-13 років

Найбільше незрозуміла криза, тому досить часто більшість розлучень припадають на ці роки. Тут у дію вступає острах, який породжується віком. Починає здаватися, що люди стали чужими, не мають спільних інтересів, набридли одне одному та ще є час почати все спочатку з іншим партнером.

Саме зараз потрібно пригадати скільки чудових речей було між вами та почати нове життя разом. Поїхати у подорож, знайти нове спільне хобі, відкрити спільний бізнес.

Кризовий період 20 років

Час іде, діти подорослішали і вирушили у вільне плавання, а вам здається, що життя скінчилося і немає задля кого жити. Ви забули, як жили на початку та до появи дітей. Але це не кінець, а другий початок. Ви спокійно маєте час, який можете приділити один одному і насолоджуватися ним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У будь-якому періоді потрібно багато розмовляти, висловлювати своє невдоволення та бажання, не відштовхувати партнера, а проводити час разом. Поважайте інтереси партнера, розвивайтеся разом і цінуйте один одного. Іноді всього одна правильна фраза може змінити ваші відносини.