Три вірних ознаки, що керівництво вас не цінує: тривожні дзвіночки, на які варто звернути увагу чим раніше

Бізнес та гроші

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото створене ШІ для Хочу!

Якщо всі ці пункти - про вас, варто задуматися про перехід на інше місце роботи

Мало хто на 100% задоволений своєю роботою. Багато людей з часом починають вигорати і відчувати брак ентузіазму через постійні стреси. А для українців ситуація ще складніша ще й через повномасштабну війну… Якщо вам не дуже подобається поточне місце роботи, радимо звернути увагу на ці 3 тривожні дзвіночки з боку керівництва — можливо, ви почуваєтесь не на своєму місці саме через те, що вас не цінують на роботі?

На що варто звернути увагу, інформує Ukr.Media. Уважно прочитайте всі 3 пункти і спробуйте дати собі максимально чесну відповідь: це про вас чи все-таки вам лише здається?…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

🔔 1. Постійна критика та знецінення ваших старань і здобутків

Одна із найбільш очевидних ознак того, що керівництво вас не цінує, від слова “зовсім”. Якщо начальство постійно до вас придирається, спробуйте поговорити про це відкрито: запитайте у керівника що саме не так, чи дійсно ви щоразу виконуєте свою роботу настільки погано, що ви можете зробити, аби результат його задовольнив, а також висловіть свою точку зору щодо того, чого бракує вам для якісного виконання своєї роботи. В такому разі ви або розберетеся із проблемою, або зможете переконатися, що вас не цінують як працівника.

🔔2. Невдячність

Якщо ви зробили щось, що заслуговує щонайменше на банальне “дякую”, а нічого не отримали натомість, варто також почати з цим розбиратися. Найперше — запитайте в керівника, чи задоволений він результатом, який ви показали. Якщо все саме так, він буде змушений особисто підтвердити ваші заслуги та якось на це відреагувати. Якщо ж це не діє, не соромтеся розповідати колегам про свої досягнення — в такому випадку це не вихваляння, а звичайна людська потреба бути поміченим та гідно оціненим.

🔔3. Відсутність перспективи зростання і можливостей для кар’єрного росту

Це стосується як рівня заробітної плати, так і зростання в посаді. Часто трапляється так, що працівник вже давно робить набагато більше, ніж передбачено його посадовими обов’язками, і навіть приносить компанії додатковий заробіток, але цього наче ніхто не помічає. У такому разі краще самому звернутися до керівника та ініціювати розмову щодо ймовірного підвищення. Як про нього просити, щоб це не звучало неправильно та непереконливо, ми вже розповідали, тож єдине, що можемо додати — обдумайте завчасно аргументи та продумайте всі можливі варіанти розвитку подій, адже далеко не завжди подібні розмови дають бажаний результат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, як почати отримувати задоволення від роботи і що робити, якщо вас спіткало емоційне вигорання. Ці поради точно в пригоді тим, хто не дуже задоволений своєю роботою і мріє щось змінити у житті!