5 фільмів про моду: вони перевернуть ваше уявлення про моду назавжди

Афіша
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото кадр з фільму Круелла
Фото: vertigo

Цікаві фільми про моду, від яких не відірватися

Про моду написано багато цікавих книг, знято різні фільми та документальні стрічки про світ, який ховається за подіумами на світовій сцені моди. Для любителів бути у центрі подій, необхідно подивитися кілька фільмів, які покажуть, що речі - це не просто одяг, а справжнє велике, вишукане та божевільне мистецтво.

Якщо ви обожнюєте світ моди та не пропускаєте жодного модного показу, то саме ці фільми варто подивитися. Адже вони здатні змінити світогляд та перевернути своє уявлення про моду, стильні новинки, процеси створення колекцій та залаштункові інтриги модного мистецтва та людей, які створюють речі та надають одягу власного сенсу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Коко до Шанель”, 2009

Це реалістична біографія, яка розповідає про дивовижну жінку, яка змінила світ моди - дизайнері Коко Шанель. Тут мова іде про шлях до популярності Габріель, який почався у сирітському притулку. Вона просувала ідею практичності й зручності одягу, тому стала першою, хто одягнув на жінку чоловічий костюм і внесла у світ маленьку чорну сукню.

“Вересневий номер”, 2009

У 2007 році вересневий номер журналу Vogue став найтовстішим в історії видання. У цьому фільмі головний редактор журналу Анна Вінтур та її команда розкажуть, як створювався цей випуск, інтриги всередині редакції, божевільні емоції, суперечки, нестримні пошуки тем і рубрик і які проблеми їм доводиться вирішувати, щоб залишатися флагманом у світі Високої моди.

“Диявол носить Prada”, 2006

Цинічна, дотепна комедійна драма про божевільний світ високої моди з його складними законами, примарними цінностями та неймовірними амбіціями. Провінціалка Андреа обирає між мріями й роботою на Міранду Прістлі - жорстку й владну редакторку. Доторкнувшись до “солодкого життя” дівчина розуміє, що цей світ не вартий таких емоційних жертв.

“Круелла”, 2021

Лондон 70-х років охоплений культурою панк-року, що тільки починає зароджуватися. Неймовірно обдарована шахрайка, на ім'я Естелла вирішує зробити собі ім'я у світі високої моди. Разом з друзями, парою злодіїв одного чудового дня модне чуття Естелли привертає увагу шикарної зарозумілої баронеси фон Гельман. Від перегляду неможливо відірватися до кінця, адже сюжет захоплює відразу, а неймовірні сукні викликають бажання бігти до швачки, щоб замовити собі щось подібне.

“Дім Ґуччі”, 2021

Гостросюжетна драма, автобіографія в основі якої - реальна історія одного з найвідоміших будинків моди у світі – Gucci . Синонім розкоші, стилю, влади, могутності та сили. Але вона ж була їхнім жахливим прокляттям. Історія кохання, зради, падіння і помсти, яка просто шокує призвела до жорстокого вбивства в одній із найзнаменитіших модних імперій світу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про фільми, які варто подивитися, щоб покращити собі настрій. Цікава добірка для весняної пори, від якої не відірватися.