Найкрутіші серіали квітня: паразити, які захопили Землю, ядерні розбірки та життя у космічній в’язниці (ТРЕЙЛЕРИ)

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Кадр із серіалу "Вокер", фото
Кадр із серіалу "Вокер"

ТОП-6 новинок цього квітня, які обіцяють багато крутих емоцій

Зазвичай квітень – місяць тихий – із мінімальною кількістю цікавих прем’єр. І цьогоріч виключенням він, на жаль, не став. Проте нам все-таки вдалося накопати декілька перспективних новинок. Серед них перші місця за очікуваннями займають південнокорейські “Паразити” та американський детектив “Під мостом” – з зіркою останнього фільму Мартіна Скорсезе у головній ролі.

“Вокер” (3 квітня)

The CW, 4 сезон

Усі пам’ятають класичний серіал з Чаком Норісом “Вокер – техаський рейнджер” – про крутого хлопця, який самотужки карає поганців та встановлює справедливість. Серіал транслювався з 1991 року – по 2001-й. Новий Вокер з Джаредом Падалеки – його римейк. І, віддаємо належне, доволі вдалий.

Навіщо дивитися . Якщо ви скучили по олдскульним бойовикам, необтяжених зайвим психологізмом, по героях – які діють без тіні сумління, бо твердо знають, що правда на їхньому боці, то цей серіал – саме для вас. Він не перевантажує мозок і приємно розслабляє. Те що і потрібно. Плюс красиві краєвиди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Паразит: Сірі” (5 квітня)

Netflix, 1 сезон

Іноземні потвори – паразити – захопили Землю. І тепер людські тіла слугують для них своєрідним холодильником-автомобілем: і поїсти можна, і пересуватися зручно. Проте знайшлися сміливці, які повстали проти них – у когось з людей виявився імунітет на паразитів, а декого вони захопили лише частково – тіло, а не мозок. Угрупування повстанців отримало назву “Сірі”.

Навіщо дивитися : корейці вміють навіть банальні сюжети подавати сміливо, винахідливо та жорстко. Головне, щоб не підвели спецефекти (Корея – все ж таки не Голлівуд). Проте коли у режисерському кріслі знаходиться досвідчений Йон Сан-хо – творець найкращого зомбі-фільму двохтисячних “Поїзд до Пусану” – хвилюватися не варто. Все буде на рівні!

“Маяк 23” (7 квітня)

MGM+, 2 сезон

Перший сезон шоу з Ліною Хіді та Стефаном Джеймсом у головних ролях розповідав історію агентки уряду Астер і колишнього військового Халана, які опинились замкненими на краю світу - в одному з численних сторожових маяків. У другому сезоні, як обіцяють нам творці серіалу, маяк стане чимось більшим, ніж просто в'язницею. А його мешканцям, щоб вижити, доведеться навчитися покладатися один на одного.

Навіщо дивитися: добротна космічна (до того ж ще й камерна) фантастика – нечастий гість на наших екранах. Тож проекту варто приділити увагу. До речі, продюсери настільки були впевнені в успіху серіалу, що почали зйомки другого сезону ще до завершення першого. Зухвало, але цілком виправдано.

“Фолаут” (12 квітня)

Prime Video, 1 сезон

2161 рік. Як і було прогнозовано, людство майже себе вбило. Останньою краплею у самознищенні стала масштабна ядерна війна, після якої міста перетворилися на суцільну руїну, а люди, ховаючись від радіації і мутантів, перебралися жити під землю – у так звані сховища. Фільм розповідає про життя населення “Сховища № 33”.

Навіщо дивитися. За проєкт відповідає Ліза Джой, яка подарувала нам похмурий “Світ Дикого Заходу”, та Джонатан Нолан (рідний брат Крістофера Нолана) – сценарист “Інтерстелара” та “Темного лицаря”. А ця двійко вміє створювати цікаві виміри!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Під мостом” (17 квітня)

Hulu, 1 сезон

Серіал засновано на однойменному літературному бестселері письменниці Ребеки Годфрі. “Під мостом” розповідає про розслідування вбивства 14-річної дівчинки Ріни у 1997 році. У скоєному злочині було звинувачено місцевих підлітків: сьомих дівчат та одного хлопця.

Навіщо дивитися. У головній ролі задіяна зірка фільму Мартіна Скорсезе "Вбивці квіткової повні" акторка Лілі Гладстон, яка цьогоріч була номінована на “Оскар” (на жаль, статуетку забрала додому не вона, а Емма Стоун). Тож за стрімким зльотом її кар’єри неймовірно цікаво спостерігати – талановита акторка зараз просто нарозхват.

“Вони” (25 квітня)

Planeta Video, 2 сезон

Перший сезон розповідав історію чорношкірої родини, яка у 50-х роках минулого століття переїжджає до білого передмістя Лос-Анджелеса. У цьому ідилічному, на перший погляд, місці (по-ляльковому кольорові будиночки, ідеально підстрижені газони) їм довелося зіткнутися не тільки з жорстоким расизмом, але й містичним злом. Сюжет другого сезону творці серіалу тримають у секреті. Але хочеться вірити, що він буде лякати так само як і перший.

Серіал “Вони” - кадр із фільму, фото
Кадр із серіалу “Вони”

Навіщо дивитися . Очікуємо на вдале нагнітання жахів – як реальних, так і потойбічних. Без відвертого м’яса в дусі “Піли”, але з витонченою атмосферою льодяного хорору – як це було у блискучій “Пастці” Джордана Піла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про другий сезон “Дому Дракона”: вже відомо, коли він стартує, і що нам підготували сценаристи. Нещодавно в Мережу виклали відразу два трейлери: “чорний” та “зелений”, які змушують фанатів розділитися на два табори — тих, хто за Таргарієнів, і тих, хто за королеву Алісенту та її сина — короля-узурпатора престолу.