Теплий душ і зволоження: кілька порад, як правильно доглядати за шкірою в опалювальний сезон

Догляд за обличчям і тілом
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Під час початку опалювального сезону наша шкіра відчуває найбільший дискомфорт. Тому важливо взяти під контроль її стан, щоб зберегти здоров'я, уникнути сухості, лущення, подразнення та інших неприємних наслідків.

Перехід від теплої погоди до холодів становить стрес для шкіри. За словами докторки медичних наук Ненсі Самолітіс , влітку повітря більш вологе й цього достатньо, щоб зволожити шкіру і підтримувати її захисний бар'єр. А в прохолодні місяці повітря стає сухішим надворі та у приміщенні через роботу нагрівальних приладів, тож варто коригувати свої правила догляду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пийте більше води

Важливо дотримуватися питного режиму, щоб уникнути зневоднення організму та забезпечити шкіру необхідною вологою. Різноманітні рідини, такі як вода, соки, морси або чай, можуть бути використані для підтримки гідратації, але важливо обирати якісні напої та частіше за все, звісно, пити звичайну воду.

Вітамін C

Вітамін C  відіграє важливу роль у запобіганні сухості та в'ялості шкіри. Тому важливо включати в раціон продукти, багаті цим вітаміном, такі як апельсини, мандарини, солодкий перець, шипшина, смородина, обліпиха, яблука, помідори та ананаси.

Зволожуйте шкіру

Під час опалювального сезону слід віддавати перевагу зволожувальним засобам, які створюють на шкірі захисну плівку, запобігаючи випаровуванню вологи. Продукти з еластином, гіалуроновою кислотою та колагеном є ефективними.

Теплий душ

Хоча гаряча ванна може здаватися заспокійливою, важливо уникати гарячої води, яка може додатково висушувати шкіру, особливо в умовах опалювального сезону. Теплий душ з комфортною водою допомагає уникнути сухості та зневоднення шкіри.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ви знаєте, навіщо наносити тонік на вологу шкіру обличчя? Цієї помилки припускаються багато жінок.