Так точно не варто робити: чому не бажано лягати спати з мокрим волоссям

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато жінок заради економії часу або при втомі лягають спати з мокрим волоссям. Так, так, багато людей практикують такі дії. Але вони не здогадуються, що цього робити не варто, адже важливо правильно доглядати за волоссям.

Крім некомфортного сну, це може завдати багатьох проблем здоров'ю і пошкодити волосся. Які наслідки очікують любителів не сушити волосся перед сном, розповідає korisno.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Так точно не варто робити: чому не бажано лягати спати з мокрим волоссям - фото №1
  1. Пошкодження і ламкість волосся

Якщо ви лягаєте спати з мокрим волоссям кілька разів на рік, не критично, але робити це постійною практикою не варто. Волосся може ставати ламким і тьмяніти. Пасма найслабші тоді, коли вони мокрі. А вночі волосся треться, коли ми обертаємося, і пошкоджується.

  1. Електризація

Мокре волосся і нічне тертя можуть спровокувати його електризацію, а тоді укладати його зранку буде значно важче, адже при висиханні вночі воно прийме довільну форму.

  1. Алергія

У подушці накопичується волога, у якій розмножуються пилові кліщі. Вони викликають роздратування, свербіж та сильну алергію. Дослідження Trusted Source виявило від 4 до 16 видів грибкової флори на подушці. Серед них знайшли й Aspergillus fumigatus – поширений вид грибка, що спричиняє важкі інфекції у людей з ослабленою імунною системою.

  1. Лупа

Грибок чудово почуває себе у вологому середовищі. Мокре волосся може спровокувати подразнення, посилення лупи і свербіння.

  1. Застуда

Доктор медичних наук Чираг Шах відповідає: "Немає доказів того, що можна застудитися, лягаючи спати з мокрим волоссям". Спеціаліст наголошує, що коли хтось застуджується, то це відбувається через зараження вірусом.

Мокрі пасма викликають переохолодження, особливо вразливий організм з послабленим імунітетом. Це може призвести до охолодження голови та шиї, що не сприяє комфортному сну.

  1. Запах

Мокре волосся робить подушку вологою і з часом починає з'являтися неприємний запах.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для підтримки вашого комфорту і здоров’я, рекомендується уникати сну з мокрим волоссям. Після миття голови дайте волоссю висохнути природним шляхом або використовуйте фен для сушіння, якщо час обмежений.