Фарба не знадобиться – позбавляємось сивини за допомогою напою, який знайдеться у кожному домі

Догляд за волоссям
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як зафарбувати сивину за допомогою чорного чаю. Фото: freepik.com
Як зафарбувати сивину за допомогою чорного чаю. Фото: freepik.com

Фарба для волосся буде вам не потрібна, як тільки ви дізнаєтесь про цей засіб зафарбовування сивини. Це легко зробити вдома, а волосся стане тільки здоровішим

Ви не хочете фарбувати волосся стійкими фарбами (і навіть тонуючими) і вже відростили свій красивий натуральний колір волосся. І раптом почали помічати появу перших сивих волосків! Це справді може стати справжньою катастрофою для більшості жінок. Найпростіше взяти та зафарбувати волосся фарбою. Але після цього вам доведеться підфарбовувати корені постійно. До того ж, важко знайти фарбу, яка ідеально співпадатиме з вашим натуральним кольором волосся. Відтінок може змінитися і перестане вам подобатися…

Але вихід є! І без використання синтетичних фарбників, стверджує джерело Ukr.Media. Для цього знадобиться лише один інгредієнт, який є абсолютно в кожному домі. Це – чорний чай, яким ми звикли насолоджуватися вранці чи ввечері. За допомогою заварки можна чудово впоратися із зафарбовуванням сивини, яку так видно на темному волоссі. Правда, він не підійде для блондинок, тому що пофарбує світлі локони також у темний колір. Але шатенки та брюнетки можуть сміливо ним скористатися. Як використовувати чорний чай для зафарбовування сивини? Розповідаємо!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Натуральний рецепт для фарбування сивини за допомогою чорного чаю

У чому його переваги? По-перше, це цілком натурально, екологічно та нешкідливо, адже не використовуються жодні штучні барвники. По-друге, чорний чай не просто зафарбує сиві волоски, а ще й зміцнить локони, додасть їм гарного блиску. Ось як потрібно робити натуральний засіб для зафарбовування сивини на основі чаю.

🍂 Інгредієнти:

  • чорний чай – 2 столові ложки;

  • сушений розмарин - 1 чайна ложка;

  • сушений орегано - 2 чайні ложки;

  • вода – 1 склянка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

🍂 Покрокове приготування

  1. Якщо листя сухого розмарину і орегано досить велике, подрібніть його на порошок. Це можна зробити вручну або за допомогою блендера чи кавомолки.

  2. Змішайте розмарин і орегано з чорним чаєм (його теж можна подрібнити, якщо листя занадто велике або скручене).

  3. Закип'ятіть воду та зачекайте буквально одну хвилину. Вируючою бульбашками водою відразу ж після закипання заливати суху суміш не варто. Вода, охолонувши хоча б пару хвилин, зможе дати міцну заварку, але й збереже всі корисні властивості листя та трав.

  4. Залишіть воду із заваркою остигати, періодично добре помішуючи. Суміш має отримати темний насичений колір.

  5. Бажано, щоб суміш охолола повністю, але можна використовувати її й теплою.

  6. Процідіть суміш через дрібне сито або через марлю, щоб позбавитися від листя.

  7. Нанесіть настій на сухе чисте волосся, рясно змочуючи його і ретельно обробляючи коріння та сиві волоски.

  8. Надягніть целофанову шапочку і замотайте голову рушником, щоб виділялося додаткове тепло від шкіри голови.

  9. Залиште маску на 40-60 хвилин, можна і довше, якщо маєте час.

  10. Добре змийте настій, але не промивайте волосся шампунем, щоб не змити пігмент.

  11. Після такої маски не знадобиться навіть бальзам, так як волосся стає помітно м'якше і легко розчісується.

  12. Висушіть локони феном як завжди.

Бачите різницю? Усі сиві волоски зафарбовані! Якщо повторювати процедуру хоча б один раз на тиждень (а краще – при кожному митті), то ви підтримуватимете колір, і сивина не буде помітна. Регулярне нанесення чайного настою також зміцнить коріння волосся, зробить локони сильнішими по всій довжині, м'якшими та еластичнішими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, сивина знову проявиться з часом, особливо якщо ви часто миєте голову. Фарбуючий пігмент має властивість змиватися, і це стосується навіть стійких фарб. Але регулярні процедури точно допоможуть. А зрештою, можна і не зафарбовувати сивину – багатьом зіркам, наприклад Енді Макдавелл, це дуже подобається!