Якщо після змиву тече унітаз: як вирішити проблему буквально за хвилину. Лайфхак

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Нерідко можна виявити проблему з витіканням води з бачка унітаза, коли ситуація вже сягає критичного рівня. Єдиним способом зупинити нескінченне витікання води є закриття крана перед унітазом. Однак постійне відкривання та закривання крана не вирішить проблему. Згодом кран зношується і починає пропускати воду.

Якщо після зливу води, бачок починає протікати, не варто впадати в паніку. Вирішити цю проблему можна досить легко і швидко. Проте затягувати не варто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Основна причина протікання полягає у стані запірної мембрани. В результаті тривалого впливу жорсткої води вона стає менш гнучкою та еластичною, починає тріскатися і зменшуватися в розмірах, що призводить до витоку.

Закрийте подачу води та злийте бачок, щоб видалити всю воду, що залишилася в ньому. Відкрийте бачок унітаза та послабте арматуру, повернувши її проти годинникової стрілки. Потім дістаньте стару запірну мембрану в бачку унітаза і замініть її новою.

Нова гумова мембрана буде набагато м'якшою і податливішою — ви відчуєте цю різницю відразу. Встановіть арматуру на місце та закрийте бачок. Відновіть подачу води, зачекайте, доки бачок наповниться, потім змийте та перевірте. Тепер витоку більше не повинно бути!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, навіщо досвідчені господині кладуть пару пляшок води в морозилку. Цей лайфхак стане вам у нагоді на випадок відключень світла.