З'явилася цвіль в будинку? Ось 5 ефективних методів, які допоможуть швидко позбутися цієї проблеми

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Цвіль не лише руйнує інтер'єр, але й може бути шкідливою для здоров'я. Початкові етапи боротьби з пліснявою можна подолати за допомогою ефективних лайфхаків. Як це робити? Розповідаємо далі.

Цвіль у житловому приміщенні може з'явитися через кілька факторів, таких як промерзання стін, неефективне опалення кімнати або підвищена вологість в будинку. Зазвичай розв'язання цих проблем вимагає ремонту. Але можна обійтися дешевшими та простішими методами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Оцет

Нанесіть оцет за допомогою пульверизатора на цвіль. Ви також можете протерте ганчіркою стіну чи іншу частину будинку, де зосередилася пліснява. Цей варіант чудово підійде для ванної, вікон та інших місць.

2. Перекис водню

Для боротьби з пліснявою варто використовувати перекис водню 3%. Якщо після першого застосування ефект не дуже помітний, варто повторити процедуру декілька разів.

3. Сода

Розчиніть одну столову ложку соди у склянці води та використовуйте цей розчин для обробки місць з ціллю. Цей нетоксичний варіант підходить для будь-яких поверхонь.

З'явилася цвіль в будинку? Ось 5 ефективних методів, які допоможуть швидко позбутися цієї проблеми - фото №1

4. Нафталін

Для початку підготуйте водяний розчин у співвідношенні 1:1. А потім обробіть розчином місця, де зосереджена цвіль. Зауважте, що нафталін має специфічний запах.

5. Хлорний відбілювач

Хлорка — агресивний засіб, який слід використовувати обережно та в рукавичках. Однак вона чудово бореться з пліснявою. Після прибирання її потрібно обов'язково змити водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, що робити , якщо після змиву тече унітаз. Ми розповіли, як вирішити проблему буквально за хвилину.