Саморіз, ніж чи рушник? Чим відкрити вино, якщо немає штопора

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви придбали пляшку вина чи отримали її у подарунок, а штопора під рукою не знайшлося, то можна розв'язати цю проблему простими способами. Головне діяти обережно, щоб не розлити на себе і не лишити брудні плями від вина .

Багато пляшок виробники закривають кришками, які відкручуються. Але коли у вашій пляшці корок, тоді потрібно діяти іншими методами. Редакція ХОЧУ! пропонує варіанти, відкоркувати пляшку підручними предметами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Саморіз, ніж чи рушник? Чим відкрити вино без штопора - фото №1

Для відкриття пляшки може підійти:

  • саморіз;

  • рушник;

  • ніж.

Саморіз

Корок має м'який матеріал, тому можна закрутити саморіз в нього просто руками. Закручуйте до того часу, поки він не стирчатиме з корка на відстань 2 см. Далі обгорніть саморіз міцною тканиною і потягніть доверху.

Рушник

Для цього способу необхідна сила і миттєва реакція. Необхідно обмотати днище пляшки рушником і сильно вдарити по ньому долонею різким рухом. Але при цьому способі існує ризик впустити чи розбити пляшку, тому дійте обережно.

Ніж

Можна скористатися ножем чи ключем від дверей. Вставте у корок плаский предмет і повільно повертайте його намагаючись викрутити доверху.

Якщо ви спробували перелічені способи і вам не вдалося дістати корка, то спробуйте проштовхнути його всередину. Для цього підійде твердий вузький предмет на кшталт олівця, ручки чи навіть, каблука.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відкриту пляшку вина намагайтеся допити до кінця, щоб воно не окислювалося. А якщо вирішили залишити на потім, міцно закорковуйте пляшку підручними способами .