Завжди будуть свіжими: як подовжити термін зберігання овочів

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Різноманітні овочі і фрукти
Фото: pinterest.

Овочі і фрукти довго зберігатимуться свіжими

Напевно ви неодноразово помічали, що овочі і фрукти у холодильнику починають швидше псуватися. Це залежить від сусідства певних овочів і фруктів та упакування чи його відсутності. Існують способи, зберігати деякі овочі круглий рік.

Ми розповімо, які свіжі продукти не можна зберігати поряд. Також потрібно знати, якими способами найкраще вийде довго зберігати овочі та фрукти свіжими, радить webmd.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не можна зберігати поряд

Газ, який виділяють деякі продукти, пришвидшує дозрівання. 

Банан+персик=швидко зіпсуються

Яблуко Манго

Канталупа Спаржа

Авокадо Цибуля

Груша Баклажани

Помідор Виноград

Перець Огірок

Банан Персик

Мийте зелень перед зберіганням

Шпинат, салат римський, червоно листовий та інші види салату довше зберігатимуться свіжими, якщо промити холодною водою, забрати в'яле листя, просушити паперовим рушником, завернути у папір та запакувати у контейнер чи пакет.

Залишайте штучний віск

Візьміть за звичку змивати віск безпосередньо перед використанням. Це сповільнить псування і гниття. Покриваються воском такі продукти як: яблука, лимони, нектарини, апельсини, огірки, болгарський перець, картоплю та баклажани.

Банани тримайте у холоді

Сонце погано діє на банани. Зберігайте у прохолодному, темному місці, якомога далі від інших продуктів.Плями, які з'являються на шкірці, не псують смак фрукта.

Імбир краще морозити

У холодильнику корінь імбиру можна зберігати кілька тижнів. А якщо покласти у морозилку - не менше 3 місяців. Не очищуючи шкірку натріть, поріжте чи подрібніть, покладіть у фольгу або пакет для заморожування, щоб не проникало повітря.

Цибуля має дихати

Щоб цибуля швидко не гнила, потрібно забезпечити хорошу циркуляцію повітря. Зберігати овочі треба без целофану, краще у підвішеному стані, в сітці. Також чудово підійдуть капронові колготки. Нарізана цибуля зберігатиметься порізаною у холодильнику до тижня.

Ягоди люблять охолодження

Полуницю, малину, чорницю та ожину слід зберігати в холодильнику при температурі нижче 40 градусів або навіть до 32 градусів. Не мийте, щоб запобігти гниттю та подовжити термін зберігання.

Селера - у фольгу

Довго не в'янути селері допоможе загортання у фольгу. Також можна загорнути у паперовий рушник та поліетиленовий пакет і покласти у холодильник.

Лимони

Довго зберегти соковитість цитрусів, можна помістивши у пакет, випустивши повітря і розмістити у холодильнику. Так вони зберігатимуться свіжими до місяця.

Букет з трав

Кінза, кріп, петрушка, м'ята - зберігаються, як зрізані квіти. Поставте у банку з водою та охолодіть. Базилік чудово стоятиме на столі.

Гриби

Найкраще зберігати гриби у пористому паперовому пакеті, у прохолодному місці, яке добре провітрюється. У холодильнику вони можуть зберігатися до тижня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна зберігати моркву у квартирі. Так вона довго не всихатиме та не гнитиме.