Один рух і блиск надовго: як доглядати за шкіряним взуттям навесні

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото шкіряні черевики
Фото: tavi.in.ua

Щоб шкіряне взуття слугувало довго, потрібно правильно за ним доглядати

З приходом весни нам якнайскоріше ми прагнемо змінити чоботи та уггі на легенькі черевички та туфлі, які красиві та не натирають ноги. Але весняна погода може бути непередбачуваною і ранкове сонце швидко змінюється на нудний дощ.

Ретельний догляд за шкіряним взуттям може подовжити життя пари максимально довго. Які найкращі способи по догляду застосовувати, щоб насолоджуватися взуттям довгий час, розповідає mariomuzi.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Взуття зі шкіри люди обирають за чудову якість матеріалів, зносостійкість і привабливий зовнішній вигляд. Щоб взуття довго не втрачало свої властивості потрібно ретельно і правильно за ним доглядати.

Як доглядати за взуттям зі шкіри

Перед весною пару необхідно обробити засобами для захисту від вологи. Також таку обробку потрібно здійснювати періодично за допомогою водовідштовхувальних спреїв.

Для очищення обирайте лише професійну косметику: пінку або шампунь, який лагідно діє на шкіру. У крайньому разі - господарське мило або мильний розчин з додаванням нашатирного спирту. 

Ефекту блискучої поверхні можна досягти  використовуючи крем для шкіряного взуття або ж просто застосувавши касторове масло.

Сушити шкіру потрібно правильно: пара прекрасно висохне при кімнатній температурі. Щоб прискорити процес - скористайтеся газетами - заповніть взуття зсередини сухим папером і він вбере надлишки вологи.

Не можна сушити шкіру феном, під сонцем та поруч з радіаторами опалення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити взуття водонепроникним . Для цього знадобляться спеціальні засоби, які відштовхують воду.