Генеральне прибирання в домі раз на місяць — дуже погана ідея. І ось чому

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Дівчинка прибирає в кімнаті, фото
Фото створене ШІ для Хочу.ua

На що звертати увагу, наводячи лад у будинку посеред тижня

Багато людей впевнені, що часто прибирати в домі немає сенсу — мовляв, “зараз приберешся, а через 2 дні буде те саме!”. Однак, якщо ви теж впевнені, що одного генерального прибирання на місяць (або, не доведи Боже, й рідше 😳) цілком вдосталь, то мусимо вас засмутити: ні, цього замало!

Наскільки часто насправді потрібно прибирати в домі, інформує UkrMedia. Назвемо відразу кілька причин, щоб у вас точно не залишилось сумнівів при наступній згадці про необхідність навести лад у домі! 😉 А ще — поділимось крутими лайфхаками, які допоможуть зробити прибирання в домі набагато простішим та ефективнішим 😍

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як часто потрібно прибирати вдома насправді

Ось головні причини, через які прибирати краще частіше, ніж раз на тиждень/місяць:

  • постійно відкладаючи прибирання на потім, у результаті ви точно витратите на наведення ладу в домі набагато більше часу;

  • вам потрібно буде застосовувати більше різноманітних мийних засобів, щоб вивести застарілі плями та бруд на різних поверхнях, адже за стільки часу він вже “намертво” в’їсться;

  • не прибираючи в домі достатньо часто, ви змушені будете постійно дихати мікробами та “маневрувати” між брудними ділянками, ризикуючи замастити чистий одяг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зробити прибирання простішим: лайфхаки на кожен день

  1. Звертайте увагу не тільки на ВЖЕ помітні забруднення, а й на ті, які ще не такі помітні, але які згодом відмити буде набагато важче. Наприклад, замість того, щоб витерти пил на підвіконні, краще помийте скляні дверцята від нальоту, доки його там небагато і він лишається непомітним.

  2. Під час генеральних прибирань важливо не забувати про важкодоступні місця: місце під диваном та кріслами, радіатори, бруд на шафі та за його стінкою, павутина в кутку кімнати, книжкові полиці, шухляди тощо. Приберете пил тут, і відразу помітити, що на інших видимих поверхнях протягом наступного тижня пилу буде в рази менше!

  3. Якщо є така можливість, то краще не підмітати, а пилососити, щоб гарантовано прибрати весь пил. Одразу після цього, звісно ж, проводимо вологе прибирання.

  4. Щоб ефективно очистити різні поверхні в домі, замість десятка спеціалізованих засобів для різних меблів можна купити один якісний мийний концентрат із хорошими поверхнево-активними речовинами. Він обійдеться дорожче за бюджетні засоби з супермаркету, зате його ефективність набагато вища!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити домашній диво-засіб проти пилу : з ним прибирання точно стане легшим! Це просте та бюджетне рішення, доступне кожній господині.