Як гарніше: темні стіни — чи підлога? Відповідь дизайнера (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Кімната, фото
Фото: instagram.com/vashinterier.ua/

Якщо ви не знаєте, якими кольорами робити стіни та підлогу, зверніть увагу на 2 правила від дизайнерів

Часто люди, роблячи ремонт, не знають, які відтінки використати для інтер'єру. Одне із популярних питань: світлішими повинні бути стіни, чи підлога? Раніше ми писали про модні великодні прикраси для дому , а тепер розкажемо, які відтінки для кімнат будуть доречними.

Під час ремонту потрібно керуватися не лише власними уподобаннями, а і двома важливими правилами: універсальність та простір. У першу чергу основні кольори стін, стелі та підлоги повинні бути універсальними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наприклад, якщо вам набридне інтер'єр, ви зможете легко змінити його деталі, не чіпаючи стіни і підлогу. Але це — виключно за умови універсальних кольорів у кімнаті. Якщо стіни рожеві, а підлога фіолетова, то доведеться щось перефарбувати.

Друге правило — простір. Важливо, аби кольори візуально не зменшували приміщення, а збільшували. Отож, якщо у вас маленька кімната, робіть світлу підлогу. Якщо вона витягнута, зробіть візуальний обман: викладіть плитку чи ламінат у протилежну сторону. Так підлога візуально розширить простір.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви любите темні кольори на стінах, але ваша кімната не велика, зробіть їх у вигляді оздоблення смужками. Наприклад, пустіть широку смугу від стелі до підлоги, яка буде контрастом основному кольору стін. На цю темну зону почепіть гарний світильник, дзеркало чи картину.

Раніше ми писали про наймодніші столи для інтер'єру на 2024 рік. Для вас — розкішні квіткові столики, зроблені з епоксидної смоли.